PREDSJEDNICA JOJ DONIJELA MEDVJEDIĆA: Malena Vanesa ima samo jednu želju. „Da konačno ozdravim!“

‘Želim da se samo riješi ta transplantacija bubrega i da mi se riješi taj mjehur i da budem kao svaka normalna djevojka’

Očajan zbog bolesti kćeri, otac 14-godišnje Vanese kojoj je hitno potrebna transplantacija bubrega nazvao je Ured predsjednice s kojom je htio podijeliti problem, no kako je nije dobio – u afektu je zaprijetio da će na Rebro baciti bombu!

A kako to nije šala, iz Ureda su slučaj prijavili policiji, pa je Vanesin otac završio u pritvoru. Djevojčicu je danas na Rebru posjetila i Predsjednica koja je obećala svu potrebnu pomoć, dodavši kako na liječnike ne može utjecati. Vanesina majka očajna zbog svega, pred kamere nije mogla, pa nam je na telefon dala kćer Vanesu. Evo što je poručila.

“Mi smo se upoznale, donijela mi je jednog medvjedića i zaželjela mi je da konačno ozdravim i rekla mi je da će sve biti u redu. Meni je želja da konačno ozdravim, da mi se vrate svi organi koji su mi oduzeti i želim da se samo riješi ta transplantacija bubrega i da mi se riješi taj mjehur i da budem kao svaka normalna djevojka i da sve prođe kako treba”, rekla je Vanesa za RTL.

Foto: Ivana Ivanda Rožić/RTL

Predsjednica posjetila malenu Vanesu

Nakon što je Dragan Dolenc, otac 14-godišnje Vanese koja teško bolesna leži u bolnici u Zagrebu, završio u zatvoru zbog prijetnji liječnicima na Rebru koje je iznio tijekom razgovora sa službenicom u Uredu predsjednice, s Pantovčaka su poručili da su upoznati sa slučajem još od kolovoza 2017. i kako su učinili sve što je u njihovoj moći da pomognu ovoj obitelji koja se bori za život kćeri.

Predsjednica je u poslijepodnevnim satima i osobno došla u bolnicu u posjet oboljeloj djevojčici te joj je donijela medvjedića na poklon. U razgovoru s njom i liječničkim osobljem zadržala se 35 minuta.

“S obzirom da se radi o maloljetnici, ne mogu govoriti o zdravstvenom stanju Vanese, ali mogu potvrditi da je tim njezinih liječnika promptno reagirao i da rade sve u svojoj moći. Tijekom sutrašnjeg dana roditelji će dobiti novi plan liječenja djevojčice i na kraju će oni odlučiti”, rekla je predsjednica dodavši da želi sve najbolje njezinim roditeljima, pa i ocu koji je zbog prijetnji završio u zatvoru.

“DORH je pokrenuo postupak protiv njega u koji se ja ne smijem i ne želim miješati. Ali mogu razumjeti njegovu bol. Jedino mi je žao što se nije predstavio kad je zvao, tek smo kasnije saznali o kome se radi. Da se u startu predstavio, odmah bi se drugačije reagiralo”, rekla je Grabar Kitarović, prenosi Jutarnji list.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari