IZNAJMLJIVAČI OPTIMISTIČNI

Video | Predsjednica Udruge obiteljskog smještaja: ‘Prekooceanski gosti otkazuju zbog blizine rata. Treba se fokusirati na EU’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svi se nadaju da će se ponoviti dobar prošlogodišnji scenarij, neizvjesnost je velika u turističkom sektoru, već treću godinu za redom

“Očekivali smo s početkom godine da će ova sezona ići u onim razmjerima 2019. godine, sada vidim da je predsezona jako sramežljiva, skoro da i nema upita s obzirom na trenutnu situaciju u Europi. Doista se bojim da je predsezona izgubljena berem što se Dalmacije tiče. Međutim, visoka sezona jako dobro stoji, gosti ne otkazuju, i nadamo se da će u tom smjeru ići da ćemo dobro odraditi sezonu i post sezonu”, rekla je Barbara Marković, predsjednica Udruge obiteljskog smještaja.

Dodaje da su zadnje dvije godine teško preživljavali.

Više pogledajte u video prilogu Rade Županovića za RTL:

“Junački smo se držali, o sada smo s trećom godinom već na izmaku snaga. Ja sam međutim doista optimistična i trebamo se pripremati za sezonu kao da će biti apsolutno kompletna, u odnosu na prošlu i 2019. godinu. S tim da politika cijena i dalje treba biti pametno razrađena, što znači ne smanjivati cijene u visokoj sezoni, i ne ih razmjerno povećavati. Problem je špto ove godine imamo veliku konkurenciju koja će targetirati i naša tržišta”, kaže Marković.

A radi se o konkurenciji Grčke, Turske i ostatka Mediterana.

“Oni gube i jedan dio kolača Rusije i Ukrajine koji su bili njihovi gosti. No, Hrvatska je boutique destinacija i mi ne možemo uspoređivati s destinacijama masovnog turizma, zaista se nadam da ćemo biti prepoznato turističko tržište i da ćemo naći svoje goste”, rekla je.

Ove godine se cilja i na Europsko tržište jer se pokazalo da ono ostaje u visokoj sezoni, dok prekooceanski gosti otkazuju zbog blizine ratnih zbivanja.

“Nadamo se da će u last minute aranžmanima rezervirati i peti mjesec i da će se to dalje nastaviti na sezonu”, kaže Marković, izvještava Rade Županović za RTL:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari