PRIČA O USPJEHU: Najbolju studenticu opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu već čeka posao

U trenutku kada je mladima doći do posla prava lutrija i kada bježe iz Hrvatske u potrazi za bolje plaćenim poslovima, projekt opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu dolazi kao osvježenje

Priliku da iz klupe ode ravno na posao, kao najbolja studentica generacije, dobila Mateja Mihovilić i dobro je iskoristila. Njezino novo radno mjesto je Uprava HUP-a.

“Iznimno mi znači što sam dobila ovakvu priliku koja se ne pruža često. Iznimno mi je drago što se moj rad i trud prepoznao od strane fakulteta te se veselim daljnjoj suradnji. Danas je odmah nakon fakulteta pronaći posao zaista teško pa mi je drago što sam u suradnji s HUP-om dobila tu priliku”, rekla je Mateja.

Najponosniji su oni koji su je, u stručnom smislu, iznjedrili.

“Rekla bih da je tu rizik za tvrtku vrlo nizak. Naime, dobiti najboljeg studenta svoje generacije gotovo je sto posto da će on biti izvrstan i na poslu”, rekla je dekanica  opatijskog Fakulteta za menadžment u turizmu Dora Smolčić Jurdana.

Na tom fakultetu studira čak 70 posto djevojaka i mladića koji nisu s tog područja. Stručnim se ljudima zato pokriva cijela Hrvatska.

Mogućnost da se kao najbolji studenti zaposle ogromna je motivacija.

“Velika je stvar jer evo i kolege se žale, ja sam sad peta godina i samo kažemo korak smo prema birou jer većina ne uspije odmah fakultet zamijeniti poslom. Ali u neko vrijeme, pogotovo novi studenti, nadaju se nečemu”, kaže studentica Nikolina Šerić.

Mateja se više ne mora nadati. Ona je svoj cilj ostvarila. Na razgovorima koje je ipak morala proći je briljirala.

To je doista pozitivna Hrvatska. Dok je tisuće mladih na biroima, ovim se ljudima pruža jedinstvena prilika. Mateja ju je zgrabila.
Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari