Prvi podigli minimalac do 7.500 kuna – istarska hotelska kuća u potrazi za radnicima

Ilustracija

Počela je potraga za sezonskim radnicima a u pravom smjeru krenuli u Hotelima Valamar Rivijera

Dok većinu hotelskih kuća muči nestašica dobrih radnika u Valamar Rivijera hotelima takvih problema nemaju.

Nije ni čudo – kada redovito podižu plaće, a najavili su i 13., u iznosu od pet tisuća kuna, dok će sezoncima biti isplaćene nagrade.

Kada je Šejla došla raditi u Valamar nije se nadala da će dugo ostati, ali zbog mogućnosti napredovanja i rasta prihoda tu je već osam godina.

“Bila sam prvih godinu dana, odnosno, jednu godinu servirka, onda sam bila jedno četiri konobar i onda sam bila na Valamar akademiji, tako da sam sad voditeljica restorana”, kaže voditeljica restorana Šejla Golemović.

Sada će imati i trinaestu plaću od pet tisuća kuna, ali napominje da plaća ovdje konstantno raste.

“Da se i bod plaće na godišnjoj razini podiže, a ovo je stvarno lijepo iznenađenje”, ističe Šejla.

Samo zadovoljan radnik, poručuju iz Valamara, može pružiti kvalitetu. To je i cilj.

“Zadržati radnike, privući ih prvenstveno, zadržati, motivirati i kroz razne programe nagrađivanja, imamo ih sveukupno 21, kroz razne programe razvoja, treninga internog razvijati ih izadržati ih dugoročno sa nama”, ističe direktorica Odjela ljudskih potencijala Ines Damjanić Šturman.

13. plaću dobit će svi stalno zaposleni i oni koji su na određeno odradili minimalno deset mjeseci. Novčane nagrade od 1200 do 2000 kuna dobit će sezonci. Također, dogovorena je božićnica od 2000 kuna.

Radnici, kažu, rade da zarade, ali daju sve od sebe zbog poštovanja prema poslodavcu.

“Svi uvijek gledaju po tom financijskom aspektu da je to nešto najvažnije, ali isto tako Valamar, ne samo vezano uz tu 13. plaću, nego kroz razno razne edukacije Valamar dokazuje da smo mi u biti vrijedni, da su ljudi u biti jako vrijedni, najbitniji”, kaže voditelj ugostiteljskog objekta Mario Markioli.

Istaska tvrtka s 34 hotela i ljetovališta svake godine zapošljava i do 500 radnika. Lani su, pak, prvi podigli minimalac s četiri na pet do sedam i pol tisuća kuna. Primjer za kojim bi se mogle povesti i druge tvrtke u turizmu.
Ida Balen

Više u VIDEOPRILOGU!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari