EU HOMOLOGACIJA OBAVLJENA

Video | Rimac se oglasio na Facebooku: ‘Nevera je prvi električni hiperautomobil s certifikatom u SAD-u i EU!’

Foto: Marko Zirdum/PIXSELL Photo: Marko Zirdum/PIXSELL

‘Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta!’, poručio je Rimac

Mate Rimac i Rimac Automobili oglasili su se putem Facebooka te poručili da su nakon četiri godine testova, tisuće digitalnih simulacija, devet kompletno razbijenih Nevera, konačno završili i najteži test nakon kojeg slijedi izdavanje EU homologacije za Rimčev električni hiperautomobil.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

„Nevera je završila sve testove sudara. Nakon 45 crash testova i 9 kompletnih automobila uništenih u procesu (i mnogo mnogih dijelova), uspjeli smo – Nevera je prvi električni hiperautomobil s certifikatom u SAD-u i EU!

Svi EU destruktivni, statički i dinamički testovi su završeni, tako da je EU homologacija u potpunosti obavljena. Imamo još nekoliko statičkih testova i testova na sanjkama za SAD koji bi trebali biti napravljeni tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, ali oni nisu kritični (stvari poput testova protiv priklještenja prozora).

Dakle, automobili iz EU-a spremni su za isporuku kupcima, a automobili iz SAD-a će biti vrlo brzo. Imamo automobile za kupce na našoj potpuno novoj proizvodnoj liniji (u potpuno novom proizvodnom pogonu) koje ćemo vam također pokazati u narednim tjednima.

Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima diljem svijeta!“, napisao je Rimac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari