MOĆNO ORUŽJE

Video | Rusi na Ukrajinu ispaljuju termobarične rakete: Uništavaju sve pred sobom i isisavaju sav kisik iz okoline!

Twitter

Snimka Narodne milicije iz samoproglašene Narodne Republike Donjeck prikazuje ispaljivanje raketa iz višecijevnog raketnog bacača TOS-1A ruske proizvodnje

Na Twitteru se pojavila tvrda kako Rusi u Ukrajini koriste i termobarične rakete, poznate i kao vakuumske bombe. Internetom kruži snimka lansiranja spomenutih raketa, a autentičnost snimke potvrdio je BBC.

Snimka Narodne milicije iz samoproglašene Narodne Republike Donjeck prikazuje ispaljivanje raketa iz višecijevnog raketnog bacača TOS-1A ruske proizvodnje, prenose RTL Vijesti.

Termobarična bomba sadrži spremnik goriva s dva odvojena punjenja eksploziva. To znači da se može lansirati kao raketa ili baciti kao bomba iz zrakoplova. Kada pogodi svoju metu, prvo punjenje eksploziva otvara spremnik i široko se raspršuje kao oblak, pojasnili su već ranije na BBC-u.

Takav oblak može prodrijeti u sve otvore zgrade ili bilo koje zaštite koja nije potpuno zatvorena. Drugo punjenje eksploziva tada detonira oblak, što rezultira ogromnom vatrenom kuglom, masovnim udarnim valom i vakuumom koji isisava sav kisik u okolini. Oružje može uništiti zgrade, opremu i ubiti ili ozlijediti ljude.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari