U HRVATSKOJ 10 TISUĆA UKRAJINACA

Župan Komadina na sastanku Vlade RH na temu zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine

Župan Zlatko Komadina sudjeluje na sastanku kojeg je sazvao premijer Andrej Plenković s predstavnicima županija, općina i gradova na temu prihvata i zbrinjavanja izbjeglica iz Ukrajine.

Kako je na početku sastanka istaknuo premijer, do jutros je u Hrvatsku ušlo 9357 Ukrajinaca.

“Sve ovo zahtijeva dobru pripremu i organizaciju. Hrvatska je država koja je prije 30-ak godina brinula, ne samo o vlastitim prognanicima nakon Miloševićeve velikosrpske agresije nego i o brojnim izbjeglicama koji su došli iz BiH. Sve to nam daje mogućnost da djelujemo na temeljima tih iskustava, ta solidarnost i danas se očituje i u potpori javnosti, ali i političkim stavovima svih, osim nekih manjih iznimaka prema ukrajinskom narodu”, poručio je premijer naglasivši kako su Ukrajinci naši prijatelji koji pate, stoga im Hrvatska želi pomoći. Dodao je da je Vlada već poduzela niz akcija te da je donesen niz potpora.

Do ponedjeljka je na području PGŽ evidentirano 666 osoba raseljenih iz Ukrajine od kojih je nešto više od polovice prijavljeno preko sustava Crvenog križa. U školski sustav osnovnih i srednjih škola već je uključeno 48 djece kojima je PGŽ osigurala knjige i prehranu u školi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari