PREDSTAVILI SVOJ ZRAKOPLOV

Skupina domaćih pilota osnovala zrakoplovnu tvrtku unatoč pandemiji

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Ulagači u tvrtku među kojima je i poznati hrvatski ekonomist Velimir Šonje iskoristili su niske cijene najma zrakoplova u pandemiji

Unatoč pandemiji koja je srozala promet svjetskih avio prijevoznika i do 80 posto Hrvatska je dobila novu zrakoplovnu tvrtku – ETF Airways. Tvrtka koju je pokrenula skupina domaćih pilota neće se baviti linijskim prijevozom već isključivo čarterom i letovima za druge kompanije.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Ulagači u tvrtku među kojima je i poznati hrvatski ekonomist Velimir Šonje iskoristili su niske cijene najma zrakoplova u pandemiji i pokrenuli projekt za koji vjeruju da će itekako pomoći hrvatskom turizmu.

Više u VIDEOPRILOGU:

Pokrenuti vlastitu avio kompaniju usred pandemije nije bilo lako, priznaju sami investitori. Danas su u pulskoj zračnoj luci javnosti predstavili svoj prvi zrakoplov Boeing 737-800.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

”Postojala je nesigurnost itekako. Dakle u uvjetima pandemije naravno da su se rodile brojne sumnje iako smo mi prije toga počeli sa tim poslom”, rekao je Velimir Šonje, investitor i zamjenik predsjednika Nadzornog odbora ETF Airways.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Pandemija im je zapravo i pomogla jer su se uvjeti najma zrakoplova na svjetskom tržištu poboljšali.

”Mjesečne rente aviona su praktički pale na minimalne moguće vrijednosti i to je bio taj trenutak kada smo rekli ili sad ili nikad”, kazao je Šonje.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Vjeruju da će se u 2022. tržište značajno oporaviti, a poslovnu strategiju usmjerili su isključivo na čarter letove i letove za druge kompanije. Za pet godina planiraju imati sedam aviona i letjeti diljem Europe.

”Nama je najveća želja da iskoristimo to za hrvatske prilike, za hrvatski turizam, za grad i regiju i cijeli naš prekrasni Jadran”, rekao je kapetan i suvlasnik ETF Airways Marko Banković.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

”Ekipa je odlična, jako se dobro slažemo. Vidi se da su u regrutaciji ekipe jako puno pazili na to da smo kompaktan i jako dobar funkcionalan tim”, rekla je stjuardesa Tea Jasika.

Zrakoplov tipa Boeing po prvi se puta u proteklih trideset godina koristi u našoj regiji.

”Ovaj avion ima strašne mogućnosti, može doletjeti i do šest sati, sa 189 putnika, znači range mu je ono, znači od Pule do Dubaija do Kanara, samo je nebo granica”, kazao je Banković.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

A tvrtka je već sklopila i prvi trajni ugovor za povezivanje destinacija u jugoistočnoj Europi s destinacijama u Europskoj uniji.

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari