SLATKA OPATIJA: U tijeku je 11. Festival čokolade u svim oblicima i okusima

Bajkovitu Opatiju, grad čokolade tijekom ovog će vikenda posjetiti oko 15 tisuća ljudi

Za sve ljubitelje čokolade, ovog je vikenda Opatija idealno odredište. Tamo se po jedanaesti put održava Festival čokolade i u gradu nema mjesta gdje se čokolada ne nudi u svim zamislivim okusima i oblicima.

Njezino visočanstvo – tabla čokolade velika čak 20 kvadrata, napravljena je od 300 kilograma mliječne čokolade. Spojena je fugiranjem i to toplom čokoladom. Razgrabljena je u trenu, a napravili su je Slovenci koji drže svjetski rekord.

“Mi smo u travnju ove godine u Radovljicama, na natjecanju čokolade napravili najveću čokoladu i ušli time u Guinnessovu knjigu rekorda, a iznosila je 142 metra kvadratnih”, ispričala je Viviana Janjić, djelatnica čokoladarnice iz Ljubljane.

Dvadeset i pet izlagača pokazalo je svu svoju kreativnost. I oduševilo. Nema čega nema. Potkova, alata, štikli, satova, srca, cvjetova,…

“Poseban gušt posebno za ljubitelje čokolade kao što sam ja, uživam u čokoladi, svaka je posebna”, oduševljena je bila Elizabeta iz Opatije.

Proizvođač iz Slovenije, u duhu današnjeg derbija Dinama i Rijeke, hvali i prodaje svoje gore list. Ime Matjaža Keka prodaje se dobro kao praline s tartufima. To ide najbolje.

Grad je pun turista, čak ih je 80 posto više nego lani u isto vrijeme. Hoteli su puni. Advent u Opatiji je čaroban. Najatraktivniji je Grad Djeda Mraza. Pingvini, medvjedi, jeleni, haskiji, zečiči, preskupe igračke stigle iz Francuske bez daha ostavljaju i velike i male.

“Ove igračke su kao u bajci”, bio je samo jedan od komentara oduševljenih posjetitelja.

Bajkovitu Opatiju, grad čokolade tijekom ovog će vikenda posjetiti oko 15 tisuća ljudi. Za to imaju bezbroj slatkih razloga.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari