Snježana: ‘Zarobljeni smo u hotelu već punih 6 dana. Snijeg i dalje nemilo pada’

Helikopteri u Njemačkoj skidaju snijeg s drveća

U Austriji ima i Međimuraca koji su se našli u problemima. Neki su tamo turistički, na skijanju, dok su neki tamo poslom

Snježana Bočkaj iz Donjeg Vidovca radi u jednom hotelu u Austriji. Osoblje i 20-ak gostiju zarobljeno je tamo već šest dana, a snijeg i dalje nemilo pada.

U Alpama mještane zatrpava novi snijeg: ‘Još uvijek ne izgleda kao da će se vrijeme smiriti’

Stanje u Austriji zbog snijega je i dalje alarmantno. Snažne snježne oluje zatvorile su mnoga skijališta i velik broj turista zarobljen je u turističkim mjestima. Trenutno je u Austriji zatvoreno 150 cesta, a nažalost, poginulo je i već desetak ljudi.

”Radim u jednom manjem hotelu u Fügenbergu u Tirolu. Snijega ima više od 2,5 metra i još pada. U sat vremena padne i do 15 centimetara snijega i tako već punih 10 dana”, kazala je Snježana za emeđimurje.

Kako kaže, ceste su zatvorene od subote, 5. siječnja, a u hotelu u kojem radi je trenutno dvadesetak gostiju. Oni od tad ne mogu kući, a među gostima ima i djece: ”Srećom, zasad imamo dovoljno hrane, to je najbitnije, ali kako dugo će sve ovo potrajati ne znamo. Navodno se danas očekuje nakratko prestanak padalina pa se možda i situacija popravi”.

Snježana je rekla da gosti koji su zaostali po hotelima priskaču u pomoć, hvataju se lopata i čiste snijeg, najviše s krovova, nadstrešnica i vikendica jer se po krovovima nakupilo više od dva metra snijega i prijeti im urušavanje.

https://www.facebook.com/eMedjimurje.hr/videos/235275910718918/

”Gosti su uglavnom Nijemci i nekoliko Austrijanaca. Dosta smo daleko od Hrvatske, oko 750 kilometara pa je tu uglavnom manje gostiju iz Hrvatske”, kazala je.
Vijesti.hr
Foto: Emedjimurje / Snježana Bočkaj

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views