Mate Rimac ima ideju za nabavu aviona: ‘Evo, Vlado. Ako je dobar za Sjevernu Koreju, bit će i za nas’

Foto: pixsell

Mate Rimac našalio se s Vladom i propalim poslom oko nabave F-16

Poduzetnik Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili, dao je prijedlog Vladi koji borbeni avion nabaviti nakon što joj je propao posao s Izraelcima i nabavom F-16 Barak zrakoplova.

Rimac je na svom Facebook profilu objavio status: Evo nešto za tebe, Vlado RH. Ako je dobar za Sjevernu Koreju, bit će dobar i za nas.

Riječ je o borbenom avionu MIG-29, sovjetske proizvodnje, i to još iz ere Hladnog rata, kojeg američki Raptor Aviation s Nove Floride prodaje za približno 4,65 milijuna dolara. Ima manje od tisuću sati leta što znači da bi se s njim još mogle proći tisuće i tisuće satova. Prvi ovakav tip aviona je proizveden 1981. godine i sličan je američkom F-16 Falconu. Rusi su svoj borbeni zrakoplov prodali brojnim zemljama od Alžira do Sjeverne Koreje, navodi se na portalu Popular mechanic.

Ovaj koji se prodaje proizveden je 1986. i bio je u Ukrajini. Mali problem je što ovaj MIG može preletjeti tek oko 1700 kilometara, no s obzirom na hrvatski teritorij, neki bi se složili – sasvim dovoljno.
Vijesti.hr
Foto: Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari