ŽELITE DOBRU ZARADU’ Zaobiđite Njemačku i Švicarsku, u ovoj državi ćete se obogatiti…

Tko želi razviti svoju karijeru, trebao bi odabrati selidbu u Njemačku, Veliku Britaniju ili Švicarsku

Tko želi razviti svoju karijeru, trebao bi odabrati selidbu u Njemačku, Veliku Britaniju ili Švicarsku dok dobra zarada strane radnike čeka u državama Bliskog istoka, pokazuje istraživanje banke HSBC.

Istraživanje za 2019. temelji se na anketi više od 22.000 stranih radnika zaposlenih u 163 države svijeta, a pokazuje koje su države najbolje za strane radnike u nizu aspekata, poput ravnoteže između poslovnog i privatnog života, mogućnosti zarade ili mogućnosti razvoja karijere. Izvješće pokazuje kako najbolje države za iseljavanje više nisu na američkom i azijskom kontinentu, već u Europi i Bliskom istoku.

Na drugom mjestu – Bahrein

Tako je Singapur ispao iz prvih pet najboljih dok se SAD, Kanada i Hong Kong nalaze u prvih 10. Na prvom je mjestu Njemačka koja se u odnosu na lanjsku ljestvicu popela za jedno mjesto. Na drugom je mjestu Bahrein koji je skočio 10 mjesta u odnosu na lanjsku ljestvicu zahvaljujući velikodušnim financijskim ponudama tamošnjih poslodavaca.

Bolju plaću nego u domovini istaknulo je impresivnih 77 posto anketiranih, nasuprot 62 posto prošle godine. Novac dolazi i za niz drugih stvari – subvencioniranje smještaja i zrakoplovnih karata te plaćanje zdravstvenog osiguranja. Unatoč neizvjesnosti kako će izgledati brexit, na treće se mjesto najpoželjnijih država probila Velika Britanija skočivši za šest mjesta.

Četvrto mjesto zadržali su Ujedinjeni Arapski Emirati koji kao i Bahrein privlače iznadprosječnim primanjima. Čak 95 posto anketiranih otkriva kako su u sklopu financijskog paketa dobili i dodatne povlastice, a 73 posto ističe da su primanja bolja nego u domovini.

Peta je Švicarska koja je godinama pri vrhu najpoželjnijih država, piše Poslovni dnevnik.
Vijesti.hr
Foto: Screenshot/YouTube

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari