ŠOKANTAN SUSRET! Velika bijela psina nakon dugo vremena uočena i snimljena na sjevernom Jadranu

Dramatičan susret s morskim psom zabilježili su ribari 15 milja od talijanskog grada Riminija

Ekipa iz Barracuda fishing teama susrela je psinu prije tri dana, 15 milja od talijanskog grada Riminija na sjevernom Jadranu.

Opasna zvijer snimljena je na sjevernom Jadranu nakon dugo vremena, no u povijesti su zabilježeni i napadi velike bijele psine na ljude (OVDJE).

https://www.facebook.com/podvodni.hr/videos/1458007410951728/

Iako nam to rijeko kada padne na pamet,  Jadranskome moru ima i velikih bijelih psina, među dvadesetak vrsta koje obitavaju u našem moru. Iako ih ne vidimo često, oni su tu, imaju važnost za naše malo more i ekosustav a biolozi smatraju kako će se uslijed klimatskih promjena na Jadranu promijeniti bioraznolikost te nastaniti još vrsta.

Istina, veliki bijeli morski pas kod nas na Jadranu nije često bio zabilježen na fotografijama ili videu, no ekipa iz Barracuda fishing teama susrela ga je prije tri dana, 15 milja od talijanskog grada Riminija, u prostoru sjevernog Jadrana.

U Hrvatskoj je u raljama morskog psa stradalo devetero kupača. Međutim, nikad u povijesti nije stradao Hrvat, uvijek se radilo o turistima koji ljetuju na našoj obali. Zanimljivo je da se o tome vrlo malo i sitno pisalo – vjerojatno baš zato da se turisti ne uplaše. U Opatiju su psi svraćali nekoliko puta, o čemu možete saznati i iz videopriloga RTL televizije originalno objavljenog prošlog ljeta.