ŠPRAJC O BANDIĆEVU DOKTORATU: “De bogati viđ jel mi moš malog neđe zaposlit”

Zagrebačko sveučilište je na listi svjetskih sveučišta palo na 692. mjesto pa daj Bože da taj doktorat netko uopće i želi

Dakle ako vam netko kaže da se ne može sjediti na dvije stolice – može i to se isplati više nego sjediti na jednoj.

Eto, Milan Bandić, taj može sjediti na dvanest stolica odjednom. I vidite dokle je dogurao – do počasnog doktora znanosti Zagrebačkog sveučilišta.

Doduše nije još, ali kao da i je. Za Doktora ga je predložila Muzička akademija, taj je prijedlog danas prihvatio i Senat sveučilišta tako da nemamo razloga sumnjati da će Bandić stati rame uz rame s Josipom Brozom Titom, Vladimirom Bakarićem, Sulejmanom Demirelom, Draganom Čovićem i ostalim političkim veličinama kojima je Zagrebačko sveučilište uvijek rado izlazilo u susret, tj. ulazilo u stražnjicu.

Bandić je ovu čast zaslužio, kaže se u obrazloženju, jer je osigurao sredstva i osobno nadzirao realizaciju investicije u novu zgradu Muzičke akademije. Dakle po toj logici svaki šef gradilišta nekog fakulteta bi mogao dobiti počasni doktorat ali ok, Zagrebačko sveučilište je na listi svjetskih sveučišta palo na 692. mjesto pa daj Bože da taj doktorat netko uopće i želi.

“Bok, Milane, doctore Universitatis Studiorum Zagrebiensis honoris causa, de bogati viđ jel mi moš malog neđe zaposlit”

Dakle, evo sad ste čuli kako će uskoro glasiti titula zagrebačkog gradonačelnika pa kad ga idući put vidite, umjesto pozdrava, “Bok Milane, de bogati viđ jel mi moš malog neđe zaposlit” , trebate ga osloviti “Bok, Milane, doctore Universitatis Studiorum Zagrebiensis honoris causa, de bogati viđ jel mi moš malog neđe zaposlit.” Ok?

U videu pogledajte i prilog našeg Gorana Latkovića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari