OČUVANJE STANDARDA

Video | Što donose Vladine mjere? Bez njih, račun za plin porastao bi 3720 kuna godišnje

Foto: RTL Screenshot

Vlada je predstavila paket mjera kojim se nastoji ublažiti cjenovni udar na građane. Snižava se PDV na hranu, struju, higijenske uloške

Paket mjera koje je predstavila Vlada za ublažavanje cjenovnog udara na standard građana težak je gotovo 5 milijardi kuna.

Tako se PDV na plin snižava s 25 na 13 posto, a do kraja godine i na 5%. S 13% na pet posto snizit će se i PDV na hranu kao što je meso, riba, voće i povrće, a na pet posto snizit će se i PDV na higijenske uloške, kao i za ulaznice na koncert.

Bez Vladine intervencije, struja bi od 1. travnja poskupjela za 23 posto, a sada će to povećanje biti 9,6%. Plin je s tim datumom trebao poskupjeti za ogromnih 79%, a sada će najviše poskupjeti za 20%.

No što to znači za građane?

Prosječan godišnji račun za plin uz ove mjere povećat će se za 840 kuna. Bez mjera, prosječan račun bio bi veći za 3720 kuna. Više detalje o tome kako će građani osjetiti ublažavanje cjenovnog udara pogledajte u video prilogu RTL-a:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari