SIGURNA OKUPLJANJA

Sve je spremno za povratak na staro; Od lipnja započinju koncerti na otvorenom i zatvorenom

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Možda redovi za cijepljenje budu duži, ako s cjepivom budu dolazile neke povlastice. Primjerice, ako ćete moći normalno na koncert, bez razmaka i drugih korona pravila.

A to se, čini se, nakon godinu dana ničega, konačno sprema u Hrvatskoj. Sigurna okupljanja, tako se zove nova platforma koja bi nas trebala dovesti prema normalizaciji života, pišu Vijesti.hr

Ulaznica za koncert mogao bi biti QR kod. Oni koji su cijepljeni, imaju negativan test, ili su preboljeli u publici bi mogli zajedno sjediti ili skakati. To su samo neke od mjera o kojima glazbena industrija, ministarstvo kulture i epidemiolozi pregovaraju. Glazbenici su za povratak na binu spremni.

”Možda je to neka međufaza, nisam medicinska struka, ali ja znam da mi i naša publika želi koncert bez distance i maske, ali ako je potrebna neka međufaza onda ok”, rekao je glazbenik Neno Belan.

Napravljena je i nova platforma za Sigurna okupljanja, odnosno aplikacija putem koje organizatori različitih događanja komuniciraju sa Stožerima i dobivaju potrebne informacije. Na platformi će biti evidentirani koncerti, izložbe, kazališne predstave…Prošlo ljeto bilo je do tisuću ljudi na otvorenom, a sada bi da granica trebala biti pomaknuta.

Više u videoprilogu:

Sve detalje o budućnosti koncerata otkrio je i Nikša Bratoš, predsjednik Hrvatske glazbene unije:

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari