Vatra progutala dom oca s petero djece, njegova skromna kći kaže: ‘U novoj kući želim krevet i prozor’

Šesteročlana obitelj Čirković živi tek od 1100 kuna mjesečno koje ostanu ocu Vladimiru od plaće

U svega nekoliko minuta izubili su i ono malo što su imali. Žar iz peći je zahvatio krevet i ubrzo se proširio cijelom kućom. U kući je u to vrijeme bio sam dvanaestogodišnji Danijel.

“Probao sam gasiti sa jednom kantom vode. Prvom sam promašio pa sam s drugom pogodio. Onda sam otišao po susjedu Emicu, a ona je zvala kumicu i kumica je zvala vatrogasce”, priča nam Danijel Čirković.

Za to je vrijeme njegov otac, kojem je sud nakon rastave dodijelo petero djece, bio s osmogodišnjom Lucijom na pregledu u Bjelovarskoj bolnici. Najviše joj nedostaje stari kompjutor na kojem je igrala igrice, ali njene su želje sada još i skromnije.

Na pitanje što bi htjela da bude u toj kući, kratko odgovara: “Krevet i prozor.”

Lucija je djevojčica s epilepsijom koja je, nakon što je u vozilo Hitne pomoći koje ju je vozilo u bolnicu udario automobil, mjesecima bila na rehabilitaciji te jedno vrijeme nije ni vidjela. A to nije sve.

“Moram biti jak radi njih. Jamac sam vjenčanom kumu. Bili smo si najbolji”, kaže Vladimir.

Ova šesteročlana obitelj živi tek od 1100 kuna mjesečno koje ostanu Vladimiru od plaće koji dobiva na zaštićeni račun. Općina im je osigurala smještaj za narednih pet mjeseci. Želi djeci obnoviti njihov dom, ali ne može sam.

“Ja bih najrađe ako mi mogu dati građevinski materijal ili novčano jer tu imam par zidara, rekli su da bi mi besplatno došli to zazidati.”

Zazidati kuću u kojoj vatra jedino nije uspjela progutati ljubav.

Želite li pomoći ovoj skromnoj obitelji možete to učiniti na broj računa sina Dejana Čirkovića u Podravskoj banci HR3123860023200845385.

Ružica Đukić

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari