Vlasnik restorana zaposleniku kupio novi automobil: ‘Ti si moja desna ruka, moj šef kuhinje’

Radnici iz ovog restorana ne odlaze samo tako. Uz dobre uvjete i velikodušnog šefa za to i nemaju previše razloga

Malo tko se hvali da ima dobrog šefa, ali 18-ero zaposlenih u trogirskom restoranu o svom nadređenom govore samo najbolje. Kako i ne bi kad ih smatra članovima obitelji i pomaže im kad god treba. Tako je nedavno glavnom šefu kuhinje darovao automobil jer mu se njegov stari pokvario.

Na posao iz Splita do Trogira kuhar Roko Puče ne mora autobusom. Vlasnik restorana u kojem radi darovao mu je – novi automobil.

“Govori on meni: Roko, što si došao autobusom? A ja govorim, pokvario se auto, ne znam što će biti. Vidjet ćemo sve. Govori on, ne može to tako, ti si moja desna ruka, moj šef kuhinje”, pripovijeda Puče.

Vlasnik trogirskoga restorana Miro Kukanjac, inače živi u Nizozemskoj u kojoj ima tvornicu mesa. A svih 18-ero zaposlenih u restoranu tvrdi da je Miro najbolji šef za kojeg su radili.

“Gazda uvijek, jer živi u Nizozemskoj, donese znak pažnje. Sjeti se, stvarno. On je sam rekao da mu nismo radnici, da nije on šef, nego da je ovo obitelj i tim motom se vodi ovaj restoran”, kazao je šef smjene u kuhinji Igor Rajčić.

Na posao u restoran stigao je i roštilj-majstor iz Leskovca koji je ovdje pronašao drugi dom.

“Planiram na duže, nije ovo samo sezonski posao. Prije svega s ljudske strane, nisu novac i plaća u pitanju nego… ideš na posao, nemaš tenziju, imaš normalno radno vrijeme, godišnji odmor, slobodan dan“, izjavio je roštilj-majstor Branko Stojković.

Već godinu i pol dana restoran vodi Roko Puče, a otada se promijenio menu, inventar i uvelike je povećan promet. A šef to očito zna cijeniti.

“I kad je bilo rođenje djeteta, nažalost i kad je bila bolest, uvijek je šef tu. Uvijek kad treba pomoći radniku, on je tu“, rekao je glavni kuhar u restoranu Roko Puče.

Zato radnici u ovom restoranu ne odlaze samo tako na druga radna mjesta. Uz dobre uvjete i velikodušnog šefa za to nemaju previše razloga.
Dragana Eterović

Više u VIDEOPRILOGU: