Žrtva napada u školi: ‘Nismo smjeli reći što nam je učinio, bojali smo se da će nas prozvati drukerima’

Djevojka je zadobila dvije opekline u obliku slova ‘U’ na ruci

Učenik prvog razreda Ekonomsko- birotehničke škole doslovno je žigosao vrućim upaljačem učenicu i učenika iz razreda, i to tijekom nastave. Djevojka je zadobila dvije opekline u obliku slova ‘U’ na ruci, a mladić na vratu.

“Ja i kolega smo sjedili u klupi i taj počinitelj je sjedio iza mene i palio je papiriće, papir se zagrijavao i sa zagrijanim upaljačem je meni prislonio na ruku”, prisjeća se istraumatizirana djevojka iz zadarske ekonomsko-biotehničke škole.

I tako kaže, više puta. Ožiljak je 15-godišnjakinja zadobila za vrijeme nastave.

“I onda je ostalo slovo ‘U’ i rekao je: ‘Sad si ustaša i sad se možeš hvaliti time'”, prepričava napadnuta djevojka. Kaže, kako su i ona i kolega iz razreda najprije šutjeli o ovom događaju, no kasnije su ipak odlučili sve prijaviti razrednici koja je o svemu izvijestila ravnatelja.

“Šutjeli smo jer nismo smjeli reći to na glas. Bojali smo se da, ako kažemo, da će nas nazivati drukerima, da smo ga izdali, da je sve to bila samo zezancija. Zbog toga smo šutjeli”, ispričala je djevojka.

Ministrica Divjak o žigosanju u zadarskoj školi: ‘Reakcija ravnatelja je stvarno neprimjerena’ OVDJE

Ispričala je kako ih je, nakon što je doznao za slučaj, ravnatelj okupio – i njih i njihove roditelje, te da je odbio o slučaju alarmirati policiju.

“Nije htio pozvat policiju ni Hitnu u školu, iako smo mu mi rekli da se zove policija. On to nije htio”, kazala je 15-godišnjakinja kojoj je mučno boraviti u razredu s vršnjacima koji u takvom činu ne vide ništa sporno.

“Ostali kolege iz razreda su na njegovoj strani, slažu se s njim i sve im je ovo zezancija. No nije. Loše mi je u toj školi, nije lijepo živjeti u takvom okruženju gdje nitko ne vidi problem”, ispričala je za RTL ‘žigosana’ djevojka.

Savjet ravnatelja i roditelja je da se prebaci u drugu školu, no ova mlada djevojka zna da to nije način na koji će se problem s vršnjačkim nasiljem riješiti.
Vijesti.hr

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari