(VIDEOKOMENTAR) NE BRINITE, NISTE ISPALI MAGARCI: Ugradnjom razdjelnika pomogli ste Finskoj i Njemačkoj!

Dobri hrvatski građani su povjerovali svojoj državi i na svoje radijatore ugradili ukupno oko 200.000 razdjelnika topline, što ih je koštalo oko 100 milijuna kuna. Sto milijuna koje su pobrale tri, četiri firme koje prodaju i ugrađuju strane razdjelnike jer domaćih i nema

Razdjelnici topline postaju sve veći i veći skandal. Nakon što se pokazalo da mnogi građani s razdjelnicima imaju račune za grijanje veće nego bez njih, bivši ministar Ivan Vrdoljak priznao je da prije donošenja Zakona o obveznoj ugradnji razdjelnika nije tražio studiju isplativosti.

Istodobno je i Državni zavod za mjeriteljstvo priopćio da razdjelnike uopće ne vode kao zakonito mjerilo.

Dakle, hrvatska država je hrvatskim građanima rekla da svi stanovi u svim zgradama s više od 70 stanova moraju imati ugrađene razdjelnike.

I to do 1. siječnja ove godine, inače će ih hrvatska država kazniti. Dobri hrvatski građani, njih oko 50.000 su povjerovali svojoj državi i na svoje radijatore ugradili ukupno oko 200.000 razdjelnika topline, 500 kuna svaki, što ih je koštalo oko 100 milijuna kuna.

Sto milijuna koje su pobrale tri, četiri firme koje prodaju i ugrađuju strane razdjelnike jer domaćih i nema. Ali sad se evo ispostavilo da razdjelnici uopće ne štede energiju, da nisu zakoniti, da nikakve inspekcije i nikakve kazne neće biti i da ih nikakva europska direktiva nikome ne nameće, bez obzira što bivši ministar razdjelnika o tome još uvijek nešto brlja.

Ali vama koji ste platili tih 100 milijuna kuna ne treba biti žao, nemojte misliti da ste ispali magarci.

Pomogli ste gospodarstva Finske i Njemačke, gdje ionako ide sve više Hrvata pa ćete možda uskoro i sami ondje završiti i jednako tako uspješno uz pomoć hrvatske države i sami šišati svoju hrvatsku braću.

Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari