VIKEND PROGNOZA: Očekuje nas hladan vikend, u sljedećem tjednu mogućnost dugoočekivanog snijega!

Imat ćemo jedan stabilan, na moru i sunčan vikend, od subotnjeg poslijepodneva bez oborina

Pred nama je jedan stabilan vikend u kojemu neće biti značajnijih oborina. Tek je na kopnu sutra moguće vrlo malo snijega iz magle.

I dalje će na velik dio Europe, pa tako i ovaj naš djelovati anticiklona zbog koje vrijeme ostaje slično kao i prethodnih dana. Evo i detaljnijeg pregleda!

Subota

Na kopnu će ujutro biti vrlo hladno, oko -5, u mnogim nizinama uz maglu koja će se zadržavati veći dio prijepodneva, a lokalno, osobito na širem području Siska, moguće i cijeli dan. Povremeno može padati malo slabog snijega. Od sredine dana raste vjerojatnost za sunčana razdoblja, ali unatoč suncu, bit će hladno s najvišom temperaturom između 1 i 3.

Na Jadranu će subota biti pretežno sunčana, tek uz malo oblaka. Bura će oslabjeti, no bit će vrlo svježe i hladno. Ujutro samo malo iznad nule, poslijepodne između 9 i 13.

Nedjelja

U nedjelju će na kopnu biti više sunca nego u subotu. Ponovno je moguća jutarnja magla, međutim ona će biti lokalna i znatno kraćeg vijeka, pa tako svi koji planiraju izlet u prirodu ili kakve druge aktivnosti na otvorenom, bolje je ciljati kraj vikenda. Jutro vrlo hladno, ponovno oko -5, poslijepodne malo toplije nego u subotu, oko 5.

Na Jadranu će i u nedjelju biti sunčano, čak i pretežno vedro. Ponovno će biti malo vjetrovitije, zapuhat će umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutro će biti hladno, oko 5 stupnjeva, a poslijepodne svježe s najvišom temperaturom do 13.

U svakom slučaju, imat ćemo jedan stabilan, na moru i sunčan vikend, od subotnjeg poslijepodneva bez oborina. Idući tjedan pak raste mogućnost za oborine. Na kopnu će vrlo vjerojatno biti snijega, no o tome više u našoj prognozi RTL Vrijeme, svaki dan, oko 19.20!
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari