ŠTO NAS ČEKA?

Vlada danas ‘odmrzava’ svoju odluku: Od sutra na benzinskim postajama očekujte nove cijene goriva

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Očekujemo da bi referentna cijena kao takva bila niža od one koju smo mi propisali, najavio je ministar Ćorić prošli tjedan

Vlada danas s početkom u 8.30 sati održava sjednicu, a na dnevnom redu su samo dvije točke.

Prva je izjašnjavanje o amandmanima na Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. godinu i projekcija za 2023. i 2024. godinu, a druga Prijedlog uredbe o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Vlada će tako donijeti odluku o odmrzavanju cijena goriva te od utorka na benzinskim postajama možemo očekivati nove cijene.

Vlada od sutra očekuje niže cijene od današnjih

Takvu odluku najavio je prošli tjedan ministar gospodarstva Tomislav Ćorić.

“I u tom kontekstu očekujemo od sljedećeg utorka da bi referentna cijena kao takva bila niža od one koju smo mi propisali. Upravo zbog toga vjerujemo da od sljedećeg utorka uredba kao takva više jednostavno u kontekstu obrane od povećanja cijene više neće imati smisla i u skladu s tim ćemo povući određene korake”, istaknuo je prošlog tjedna. Naglasio je i kako u proteklih mjesec i pol, koliko je uredba na snazi, ona nije propisivala kolika točno mora biti cijena goriva distributera, već je propisivala gornju cijenu i to treba imati na umu.

Zamrznute cijene od 14. listopada

Podsjetimo, Vlada je 14. listopada donijela uredbu prema kojoj trgovci naftnim derivatima u idućih 30 dana mogu prodavati Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 po cijeni od 11.10 kuna po litri, dok se za Eurodizel BS odredila maksimalna cijena od 11 kuna po litri. Potom je Vlada 11. studenoga produljila važenje te uredbe za još 30 dana, ali samo za osnovne naftne derivate, odnosno premium goriva više nisu bila uključena u to, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views