Vlada odustala od 273 službena automobila! ‘U ovakvim trenucima nema govora o takvim nabavama’

Foto: Patrik Maček/Pixsell

Nije to jedina poruka koju vladajući šalju prema javnosti. Odnosno, zabrinutim poduzetnicima.

Predsjednik udruge Lipa Davor Huić obrušio se na Vladu zbog navodne kupnje više od 273 službenih automobila, navodeći da se od toga ne odustaje. Ipak, istina je nešto drugačija – posao se prekida.

Naime, premijer Andrej Plenković jasno i glasno istaknuo je da nema potrebe za novim automobilima te prekinuo daljnje obavljanje tog posla.

“Natječaj za nabavu automobila za koji je objavljen poziv za savjetovanje će se zaustaviti. U ovakvim trenucima nema govora o takvim javnim nabavama, bez obzira na potrebe službe”, izjavio je Plenković.

“PVRH @AndrejPlenkovic: Natječaj za nabavu automobila za koji je objavljen poziv za savjetovanje će se zaustaviti. U ovakvim trenucima nema govora o takvim javnim nabavama, bez obzira na potrebe službe. “, objavljuje Vlada Republike Hrvatske na svome Twitter profilu.

Nije to jedina poruka koju vladajući šalju prema javnosti. Odnosno, zabrinutim poduzetnicima.

“Važno je napomenuti da odgoda plaćanja poreza na dohodak i dobit te doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje za tri mjeseca, s mogućnošću produljenja za još tri mjeseca ne znači kumulativnu naplatu kasnije već nakon kraja ove situacije ide beskamatna obročna otplata”, jedna je od mjera, a konkretna je i ova:

“Financirat ćemo 100 posto troška minimalne neto plaće po stalno zaposlenom svima, uz uvjet da ne otpuštaju radnike, a poslodavci mogu povrh toga isplaćivati i dodatni dio plaće, na što ih potičemo kroz mjere odgode plaćanja poreza i doprinosa.”

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari