KOORDINACIJA SVIH NAPORA

Vlada osniva novi Stožer za pomoć potresom pogođenom području, na čelu će mu biti ministar Medved

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović danas pozvao da se proglasi katastrofa za područja pogođena potresom, Vlada je reagirala najavom osnivanja Stožera na čijem će čelu biti ministar Medved.

U nedjelju popodne premijer Andrej Plenković je održao sastanak putem video veze sa svim članovima Vlade vezano uz posljedice razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku te dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije, priopćeno je iz Vlade.

U ponedjeljak će se održati sjednica Vlade na kojoj će svi ministri izvijestiti hrvatsku javnost o dosad učinjenom za uklanjanje posljedica šteta te pomoć ljudima nakon razornog potresa. “Bit će riječi i o daljnjim aktivnostima Vlade i nadležnih službi oko pomoći unesrećenim ljudima te saniranju posljedica potresa”, navodi se.

“Vlada će osnovati Stožer koji će voditi proces i povezati aktivnosti svih sudionika u pružanju pomoći u saniranju posljedica potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji i dijelovima Zagrebačke i Karlovačke županije. Na čelu Stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved”, stoji na kraju u priopćenju Vlade iz koje nisu davali dodatne informacije jer sve biti rečeno u ponedjeljak na sjednici Vlade.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari