VLADA SE OPRAVDAVA: ‘Nitko nikad nije rekao da će se rasprodati strateški važne tvrtke!’

‘Nitko nikada nije rekao da će se rasprodati strateški važne tvrtke ili privatizirati poduzeća od strateškog značaja’, stoji u vladinom priopćenju

Vlada Republike Hrvatske oglasila se danas vezano uz informacije o tome da planira započeti privatizaciju poduzeća od strateškog značaja.

Naime, Državni ured za upravljanje državnom imovinom objavio je prije nekoliko dana natječaj u kojem se traže savjetnici za “početnu i neovisnu ocjenu portfelja trgovačkih društava u vlasništvu RH prije donošenja odluka o privatizaciji”, a njihovo priopćenje vam prenosimo u cijelosti.

“Državni ured za upravljanje državnom imovinom zatražio je analizu poslovanja društava u većinskom vlasništvu države i društava od posebnog državnog interesa, koja će biti temelj za izradu strategije odnosa prema tim društvima, a ne njihovu procjenu, kako su o tome netočno izvijestili neki mediji. Cilj analize jest saznati u kakvom su stanju ta društva i po potrebi korigirati njihovu kategorizaciju.

Dakle, nitko nikada nije rekao da će se rasprodati strateški važne tvrtke ili privatizirati poduzeća od strateškog značaja. Jednako tako, nikada nije bilo riječi o privatizaciji strateških resursa poput šuma i voda, a sve ostalo je konstrukcija i neistina. Sve odluke, nakon što se provede analiza i rasprava, na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima donosit će Vlada Republike Hrvatske”.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari