SLOŽENA AKCIJA

Vojska iznenađena koliko se duboko sovjetski dron ukopao u tlo, akcija izvlačenja se nastavlja sutra

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Vojska i druge službe nisu uspjele izvući sovjetski dron koji je pao na zagrebačkom Jarunu, pa se akcija nastavlja sutra

Hrvatska vojska, uz pomoć službi i dalje pokušava iskopati golemu sovjetsku letjelicu od šest tona iz kratera pored zagrebačkog studentskog doma Stjepan Radić. Zbog sigurnosti, evakuiran je najbliži paviljon studentskog doma, a pauk odvozi automobile. Po nalogu vojske, policija je ogradila prostor u radijusu od 300 metara od kratera.

Povezani VIDEO:

”Krim ekipa i ekipa pirotehničara rade svoj posao, treba biti strpljiv jer se radi o vojnom objektu. Vidi se pomak od početne točke, ali posao neće biti dovršen danas. Preko noći se neće raditi, samo dok ima svjetla dana. Studenti koji su evakuirani spavat će u svojim domovima, ali kad se sutra posao nastavi morat će se opet evakuirati. Situacija je ozbiljna i toga moramo biti svjesni”, poručio je potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved.

Slobodna Dalmacija doznaje da su stručnjaci HV-a i građevinski radnici iznenađeni silinom udara i dubinom samog kratera. Iznenađen je bio i predsjednik Zoran Milanović, ali time što je letjelica, navodno lansirana iz Ukrajine, preletjela tri članice NATO-a, a da nitko nije reagirao.

Iz njegova ureda poručuju kako je to još uvijek njegov stav te dodaju da je redovito obaviješten o svim aktivnostima i tijeku istrage pada letjelice. U kontaktu je s vojnim vrhom i obavještajnim službama, ali i premijerom Andrejem Plenkovićem, koji je otišao u NATO-ovu bazu pored Madrida pregledati radarske zapise te uputiti molbu glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, da započne istragu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari