Vremenska prognoza: Stižu promjene, u kratko vrijeme izmijenit će se “dva godišnja doba”!

Foto: Riječanin/Mateo Levak

U kopnenim će predjelima u početku biti malo više sunca nego danas, a manje magle i niskih oblaka

Vjerojatnost za kišu od sutra raste! Ipak, u kopnenim će predjelima u početku biti malo više sunca nego danas, a manje magle i niskih oblaka. Na obali pak znatno oblačnije, osobito poslijepodne kad će kiša biti sve češća, a jugo sve jače, puhat će umjereno do jako.

Navečer kiša stiže i u kopnene krajeve, i to prvo na zapad. Najviša temperatura od 10 do 15, a na obali od 16 do 19. Imat ćemo u nastavku tjedna i sunca i kiše, i bure i juga, pa temperature od 15 do 20 stupnjeva, ali i minuse! A onda sljedeći tjedan, kao što ste rekli, stiže jače zahladnjenje, stiže zima, a u gorju i snijeg. No, prije toga potpuno suprotno…

Sutra počinje nova epizoda južine. Zato će već prijepodne na Jadranu biti više oblaka nego danas, osobito na sjevernom dijelu gdje će padati i malo kiše. U Dalmaciji sunčanije.

Puhat će umjereno do jako jugo, a temperatura će ujutro biti oko 12. U Gorskom kotaru i Lici također malo kiše, dok će u nizinama kopna biti manje magle i više sunca nego posljednjih dana, no i dalje ostaje svježe i hladno, ujutro oko pet stupnjeva.

Poslijepodne zato u središnjoj Hrvatskoj osjetno toplije nego danas, oko 14 stupnjeva. U početku će biti još sunčanih razdoblja, no onda s juga sve više oblaka, a navečer stiže i kiša. Bit će i malo vjetrovitije, osobito u Zagorju i Međimurju gdje će puhati umjeren do jak jugozapadnjak.

U Slavoniji također više sunca i toplije nego danas, osim u Baranji i dijelovima Posavine gdje će se ovaj put magla dulje zadržavati pa će ostati nekoliko stupnjeva svježije. Navečer i ovdje stiže kiša, prvo u zapadnije krajeve.

U Dalmaciji će drugi dio dana biti oblačniji. Povremeno i lokalno uz malo kiše ili poneki pljusak. Jugo će jačati na umjereno do jako, a temperatura će biti između 16 i 19.

Na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici poslijepodne sve oblačnije i sve češće uz kišu koja će povremeno biti jaka, a jačat će i jugo. Temperatura na obali oko 16 stupnjeva, a u gorju od 9 do 13.

U četvrtak, petak i subotu na kopnu će padati još malo kiše. S time da će u četvrtak i petak još biti 15-ak stupnjeva, a u subotu osjetno hladnije. Tad u gorju može pasti i malo snijega. Najhladnije će biti ujutro u nedjelju koja će ostati većinom suha. Onda početkom idućeg tjedna ide novo pogoršanje i zahlađenje.

Na obali će u četvrtak lokalno biti jačih pljuskova uz lebić. U petak još malo kiše, a u subotu prolazno sunčanije uz buru. No već u nedjelju novo jačanje juga koje najavljuje pogoršanje idući tjedan. Temperatura će, vidimo, malo oscilirati, no za sad još ostaje iznad prosjeka.

U svakom slučaju, sutra jedan vjetrovitiji dan. No zbog toga ćemo na kopnu imati nešto više sunčanih razdoblja nego danas i jučer, a na moru više oblaka, pa i kiše. Vraća nam se južina!
Nikola Vikić-Topić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari