PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Za kraj tjedna vraćaju se vrućina i sparina, a onda ogromni preokret!

Za vikend na kopnu pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće te sparno. Na Jadranu također obilje sunca i vedrine

Postupno je sve stabilnije i sunčanije. Sve to zbog jačanja anticiklone koja će obilježiti vrijeme do kraja tjedna uz dotok sve toplijeg, u danima vikenda i vrućeg zraka.

U petak ujutro i prijepodne pretežno sunčano. Dakle, razvedravat će se, ali iz zaostalih oblaka u unutrašnjosti je moguće mjestimice malo kiše, ali to uglavnom samo u istočnim predjelima. Uz obale rijeka, a osobito po gorskim kotlinama može biti kratkotrajne jutarnje magle. Na moru će puhati slab, tek ponegdje umjeren sjeverozapadnjak, a najniža jutarnja temperatura slična onoj u četvrtak – u kopnenim predjelima od 14 do 18, a na moru nakon tople noći između 20 i 22 °C, prognozira Sven Vorkapić za RTL Danas.hr.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, nerijetko i sparno. Međutim, uz dnevni razvoj oblaka vrlo mala vjerojatnost za kakav kraći pljusak. Vjetar većinom slab, a temperatura viša od današnje – oko 30 °C.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, ponegdje na obali i otocima i vedro. Manja vjerojatnost za pokoji pljusak u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru. Puhat će slab do umjeren vjetar s mora, prema otvorenom sjeverozapadnjak, a temperatura i ovdje viša od današnje – od 28 do 32 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, ali još uvijek ne sasvim stabilno. Lokalno će biti kratkotrajnih pljuskova te može i zagrmjeti, ali sve to rjeđe prema večeri. Vjetar uglavnom slab sjeverni i sjeverozapadni, a temperatura oko 29 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ponegdje i vedro. Vjetar uglavnom umjeren, na otocima i otvorenome moru na udare i jak sjeverozapadni. Uz obalu jugozapadni, a kasno navečer mjestimice je moguća pojačana bura. Bit će vruće – 31, 32, ponegdje i 33 °C.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu za vikend obilje sunca i vedrine. Još toplije – vruće, nerijetko i vrlo vruće te sparno. U nedjelju samo prolazno umjereno jugo, a od ponedjeljka i ovdje nestabilnije s pljuskovima i grmljavinom, najprije na sjevernom dijelu, a od utorka i drugdje. Zapuhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak te postupno biti malo manje toplo.

PROGNOZA ZA KOPNO

Za vikend na kopnu pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće te sparno – sve do 33, 34 °C. U nedjelju će prolazno zapuhati jugozapadnjak pred novu promjenu vremena. Naime, od ponedjeljka promjenjivije i nestabilnije. Bit će mjestimične kiše i lokalno izraženijih pljuskova s grmljavinom, a u utorak će zapuhati i vjetar sa sjevera s kojim će malo osvježiti, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari