TEŠKA VREMENA

Zabrinjavajuće poruke iz Milana: Hrvati, ovu sezonu ne računajte na goste iz Italije!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Splićanka s milanskom adresom, vlasnica turističke agencije “Sono Croatia”, Rea Karinčić smatra da će ove turističke sezona u Hrvatsku doći jako malo talijanskih gostiju. 

Karinčić je u vrijeme najboljih turističkih godina u Hrvatsku iz Italije godišnje preko svoje agencije dovodila i do petnaest tisuća Talijana, pišu Vijesti.hr

Strah od koronavirusa i ekonomska situacija

“Prošle godine sam ih dovela između pedeset i šezdeset. A, kada je u pitanju ova godina, odnosno predstojeće ljeto, ne znam ni hoću li ih toliko dovesti”, kaže Karinčić za Slobodnu Dalmaciju.

“U Italiji, u ovo doba pandemije COVID-19 virusom, upiti za turistička putovanja ovise o tome u kojoj je trenutačno Italija boji. Ako je boja narančasta, sramežljivo Talijani zovu turističke agencije i interesiraju se za ljeto. No, kada Italija uđe u crveno, kao sada, onda pozivi prestaju, nema interesa i sve je ‘mrtvo'”, govori Karninčić.

Dvije bitne stvari za koje smatra da će utjecati na manji broj gostiju je što su Talijani u strahu od koronavirusa, ali i zbog loše ekonomske situacije u zemlji. Naglašava da Talijani neće u Hrvatsku niti u predsezoni jer će za Uskrs ponovno biti u lockdownu.

“To će se prvenstveno odraziti na Istru i Plitvička jezera, gdje su Talijani za Uskrs rado odlazili”, govori Karninčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari