BURNO U ''OTVORENOM''

ZAKAČILI SE MILETIĆ I KATARINA PEOVIĆ: ”Homofobi i seksisti nemaju što raditi u javnom prostoru…”

Foto: HRT/Printscreen

Burno u Otvorenom: “Ja sam vam hit već mjesec i pol. Ne znam koji političar ima dva, dva i pol milijuna prirodnog, organic reacha na Facebooku”, pohvalio se Miletić

‘Otvorenom’ se sinoć raspravljalo o izborima u Rijeci. Započelo je istupom SDP-ovog kandidata Marka Filipovića, koji kaže da nije istina da Rijeka ima najskuplje grijanje u državi:

“Za razliku od Zagrepčana kojima je isporučitelj toplinske energije HEP, koji iz cijene struje pokriva gubitak toplane u Zagrebu, to u Rijeci nije moguće. Tržište plina je tržišna djelatnost i cijenu plina ne određuje samo distributer, u ovome slučaju tvrtka u većinskom vlasništvu Rijeke, Energo, već to čini Hrvatska regulatorna agencija. Na temelju toga se određuje cijena plina, kazao je Filipović, dodajući da sve zgrade imaju pravo odabrati distributera, a “one koje su odabrale Energo, učinile su dobro, jer je ta cijena sada nešto niža nego kod drugih distributera,” prenosi Net.hr

O autobusnom kolodvoru

HDZ-ov Josip Ostrogović (HDZ) kaže kako Autobusni kolodvor u Rijeci izgleda tužno, iako je u njega dosad uloženo preko 50 milijuna kuna.

“Od toga čak 13 milijuna kuna išlo je na projektnu dokumentaciju. Prije 10 mjeseci ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je vlastima u Rijeci da pripreme dokumentaciju i da je ministarstvo spremno uložiti u kolodvor 100 postotni iznos, odnosno 85% preko EU fondova, a 15% će ministarstvo. Kaže da se u 10 mjeseci ministarstvu nitko nije javio. Autobusni kolodvor stoji što dokazuje inertnost dosadašnje strukture koja vlada Rijekom”, ustvrdio je, na što mu je Filipović rekao kako je dosad uloženo 40 milijuna, od čega 30 milijuna u zemljište koje je kupljeno od Hrvatskih željeznica, a 12 milijuna za projektnu dokumentaciju.

“Kada uzmete u obzir da je procjena za izgradnju kolodvora negdje oko 50 milijuna eura, a to nije samo kolodvor nego cijeli kompleks, onda je to ulaganje u projektnu dokumentaciju negdje na razini 2-3 posto”, dodao je.

Marin Miletić (Most) podsjeća na izjavu Vojka Obersnela iz 2011. kada je kazao da se “s izgradnjom Autobusnog kolodvora kreće od iduće godine”.

“Autobusni kolodvor je nama Riječanima kao neka nedosanjana žena o kojoj se stalno iznova priča. Ostrogović će se morati malo više potruditi jer preko Autobusnog kolodvora sigurno neće ostvariti neki značajniji rezultat u Rijeci. Nakon dubinske revizije, kada uđem u cijelu strukturu grada i kada sve to predstavim široj riječkoj javnosti, onda ćemo sve točno znati. Gdje struka kaže, ja ću tu kolodvor i napraviti, za razliku od drugih kolega”, kazao je i dodao da ne postoji nikakva škola za gradonačelnika, jer bi je on već završio.

O prijetnjama dizanja u zrak Radija Rijeka

Katarina Peović (Radnička fronta) kazala je da je ‘Zvijezda’ Nemanje Cvijanovića, kandidata za dogradonačelnika u Rijeci, simbol koji je označio kampanju Radničke fronte.

“Svi kandidati obećavaju iste stvari. Svi su bolji, pametniji, manje korumpirani, imaju bolje projekte i ideje. Toga ćemo se još naslušati. Ali nitko ne spominje korjenite promjene. Kada pitate za Autobusni kolodvor, projekte u Rijeci, skupi Energo, nitko nije spreman niti misli da treba mijenjati smjer u kojem ide grad. Radnička fronta je 2015. godine protiv skupog Energa organizirala jedan od najvećih prosvjeda u novijoj povijesti Rijeke i cijena grijanja je snižena za 30%. Privatizacija komunalnih, javnih usluga prije par godina navodila se kao nešto što je jako dobra praksa, koja snižava cijenu, koja racionalizira poslovanje i koja daje kvalitetne komunalne usluge. Danas imamo ljevicu koja stoji s tom zvijezdom na tom neboderu i kaže – to je problem. Mi trebamo u svoje ruke uzeti komunalne usluge, imati grad koji mijenja privrednu strukturu koji se temelji na velikim privrednim subjektima”, kaže Peović.

Miletića je voditelj upitao bi li volio u Rijeci na radiju čuti pjesmu “Kada umren umotan u bilo” Vinka Coce, oko čega se zadnjih dana digla velika bura. Kazao je da kao navijač Rijeke i Riječanin to ne bi volio, ali da se on kandidira za gradonačelnika, a ne urednika neke radiopostaje. Upitan je i za prijetnje dizanjem u zrak Radija Rijeka.

“Svatko iole razborit u ovoj zemlji treba osuditi svako nasilje. Mi bismo trebali graditi društvo tolerancije i snošljivosti prema onima koji misle suprotno od nas, a s druge strane, volio bih da se u Splitu i Zagrebu pušta himna Rijeke”, kazao je.

Filipović je po ovoj temi rekao da su u slobodnoj zemlji sve pjesme i pisme dobrodošle. Smatra da bi isto tako bilo dobrodošlo da tolerancija i snošljivost budu u cijeloj zemlji.

Citiranje Biblije

Katarina Peović Miletiću je poručila da ono što govori u svojim videima nije tolerancija.

“Ja sam vam hit već mjesec i pol. Ne znam koji političar ima dva, dva i pol milijuna prirodnog, organic reacha na Facebooku. Htio bih ovom prilikom čestitati ekipi koja se potrudila, koja je napravila montažu videa. Ja se inače bavim time nekoliko godina, znam što znači jedan dobar video smontirati u Da Vinciju. Za tri minute vam trebaju tri, do četiri sata ako znate što radite”, rekao je Miletić i komentirao svoju tvrdnju da može sam pobijediti pet žena u košarci. Na to dobio odgovor iz ženske košarkaške reprezentacije i poziv na ‘hakl’.

“Miju sam zvao odmah drugi dan i pitao je li pogledala video, rekla je da nije. Predložio sam humanitarnu utakmicu, ali cure su se povukle. Nadam se da će doći i da će me prelomiti na tom haklu”, rekao je Miletić.

Peović mu je rekla da ovo što govori nije tolerancija, nego netolerancija.

“Poruke koje si spomenuo i o kojima govoriš, ja ću ovdje ekskluzivno reći – znam tko je napravio tu stranicu. Riječ je o volonterki koja apsolutno nije potrošila nikakav novac da bi to napravila. Taj posao su trebali napraviti istraživački novinari. Sve je na internetu. Reći da oni koji su se odrekli vjere nazvati psima koji jedu svoju bljuvotinu, oni koji su homofobni i oni koji su seksisti, ne bi trebali dobivati mjesto u javnom prostoru”, izjavila je Peović, a Miletić odvratio da kao kršćanin i katolički teolog ima pravo citirati Bibliju u hrvatskom društvu. Katarinu Peović optužio je za totalitarizam i ekstremizam.

“Ateiste prozivati psima koji jedu vlastitu bljuvotinu, biti seksist prema ženama, nazivati lezbicama homoseksualne osobe i prijetiti im da nemaju pravo na kulturalni studij u Rijeci na kojem predajem je uistinu netolerantno i homofobno. To uopće nije montirano”, dodala je Peović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari