KORONAKRIZA

Zamjenik Alemke Markotić: ”Očekujem da će novi val korone biti kraći i lakši”

Foto: Screenshot

Prošle godine smo 19. kolovoza imali 219 novooboljelih i 1520 aktivnih bolesnika. Tada još nismo imali ni cjepivo ni veći broj onih koji su preboljeli koronu. Danas imamo 486 novih slučajeva i 2355 aktivnih slučajeva. 

Kako je moguće da danas, kad imamo cijepljene ljude, imamo dvostruko veće brojke, za Novu TV je objasnio dr. Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, prenosi Index.

Kaže da na to pitanje ima više odgovora i da su većinom hospitalizirani necijepljeni pacijenti. Razlozi mogu biti i delta soj te daljnje popuštanje mjera.

“Izdvojio bih nešto što bi moglo ići u korist cijepljenja – jako je malo hospitaliziranih cijepljenih”, rekao je doktor.

VIDEO DANA:

“Novi val bi mogao biti kraći i lakši”

U Klinici za infektivne bolesti pacijenti su različitih dobi, ali nema djece. Najmlađi ima 30-ak godina, rekao je liječnik.

Što se tiče predviđanja za jesen, Barušić je optimističan.

“Teško je predvidjeti, ali iskreno očekujem da bi val koji je već počeo, optimističan sam, mogao biti kraći i lakši. Broj cijepljenog stanovništva nije dostatan, ali postoji”, rekao je.

Za kraj je komentirao cijepljenje djece. Kaže da treba uzeti u obzir mišljenje roditelja te treba postojati nacionalni konsenzus.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari