Zavodnik iza rešetaka: Zavadlav dobiva hrpe ljubavnih pisama, a jedna ga želi posjetiti

FOTO: Facebook/PIXSELL

Crtaju srca i obećavaju mu da će ga zauvijek čekati. Izražavaju nadu da će jednog dana zajedno uživati na slobodi

Na splitski Županijski sud učestalo su počela pristizati pisma potpore i podrške upućena 25-godišnjem Filipu Zavadlavu, osumnjičenom za trostruko ubojstvo, koji se nalazi na vještačenju u u Klinici za psihijatriju Vrapče.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, dosad je stiglo tridesetak pisama, a sve su ih poslale žene raznih dobi i iz raznih krajeva Hrvatske, ali i svijeta. Mladom ubojici tako su pisale žene iz Rijeke, Zagreba, Đakova, Osijeka, pa čak i iz australskog Sydneya.

“Dragi Filipe…” početak je gotovo svakog pisma u kojem mu pripadnice ljepšeg spola crtaju srca i mahom pišu da nije sam, daju mu bezrezervnu podršku, bodre ga da izdrži, govore mu kako se sve nepravedno prelomilo preko njega, nadaju se da će i on njima pisati, obećavaju mu da će ga zauvijek čekati i izražavaju nadu da će jednog dana zajedno uživati na slobodi.

Sva ta pisma, a kako je krenulo očito će ih biti još, uglavnom šalju na zatvorsku bolnicu u Zagrebu i u Vrapče, da bi ih onda uprave tih institucija proslijedile na splitski sud sucu istrage zaduženom za taj slučaj, koji mora dati odobrenje da bi svako od pisama na kraju i završilo u Filipovim rukama.

Iako je dosad na sudu primljen samo jedan zahtjev ženske osobe za odobrenje posjeta Zavadlavu, koji je odbijen, nema sumnje da će ih, s obzirom na rastući broj “obožavateljica”, uskoro biti i više. Zakon propisuje da zatvorenici kojima je određen istražni zatvor i osobe u prekršajnom zadržavanju imaju pravo na posjet članova obitelji, ali i drugih osoba kojima to dozvoli sudac istrage ili predsjednik sudskog vijeća. No, za razliku od članova obitelji, prvi uvjet da bi neka osoba koju zatvorenik ne poznaje, odnosno koja nije član njegove obitelji, uopće dobila dozvolu za posjet jest da sam zatvorenik to pismeno zatraži. No, i tad sve ovisi o procjeni suca.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari