ZIMA U NALETU

Video | Zbog hladnoće upaljeno upozorenje, temperature padaju i do -10: Pogledajte gdje će biti najhladnije

Zbog hladnoće, snijega i poledice, u dvije regije je oglašen i meteoalarm

U Hrvatskoj će u utorak biti pretežno oblačno vrijeme, na Jadranu i uz njega mjestimice kiša, a u gorju će popodne padati snijeg, ponegdje i u unutrašnjosti Dalmacije, no u noći će prelaziti u kišu koja se ledi u dodiru s tlom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U sjevernim kopnenim krajevima uglavnom suho, prijepodne i uz sunčana razdoblja. Ujutro u unutrašnjosti lokalno biti magle.

Vjetar će puhati slab, u Slavoniji popodne i umjeren istočni, na moru slaba i umjerena bura koja će u Dalmaciji okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između -2 i 2, na moru od 6 do 11 stupnjeva Celzija.

Zbog hladnoće, snijega i poledice, u dvije regije je oglašen i meteoalarm.

“Danas ćemo biti pod utjecajem anticiklone, ali u zapadnom Sredozemlju će se formirati ciklona i premještati prema Tirenskom moru, a nama dovlačiti postupno vlažniji i nestabilniji zrak”, objašnjava RTL-ova metereologinja Damjana Ćurkov Majaroš

UTORAK

Prijepodne uz obalu djelomice sunčano, na kopnu i vedrije. Pred nama je vrlo hladno jutro – temperatura u unutrašnjosti većinom ispod -5, u gorju i ispod -10 pa će biti umjerenog i jakog mraza. Na Jadranu hladno, a uz umjerenu buru će se činiti i hladnije.

U središnjim i sjeverozapadnim predjelima barem djelomice sunčano, ali prema kraju dana će postupno rasti naoblaka. Hladno će biti i poslijepodne jer će temperatura biti jedva stupanj, dva u plusu. Na istoku zemlje djelomice, mjestimice i pretežno sunčano, ali sunce će biti zubato i neće grijati pa će temperatura biti oko 2, 3 °C.

U Dalmaciji promjenjivo, slaba kiša je moguća na otvorenom moru ili otocima, potkraj dana i ponegdje na samoj obali. Zapuhat će jugo, a temperatura oko 10 stupnjeva.

Više oblaka poslijepodne i na sjevernom Jadranu, rijetko su moguće slabe oborine, u gorju i malo snijega. Puhat će do umjerena bura, zatim i ovdje jugo, a temperatura u gorju cijeli dan ispod nule, na moru oko 7 stupnjeva.

Do kraja tjedna na kopnu

Još u srijedu većinom stabilno, djelomice sunčano i hladno, a zatim uz južinu porast temperature i naoblake, opet će biti česte kiše, u petak lokalno i obilne, a u gorju moguće i ledene. Za vikend opet hladnije pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a u nedjelju vedrije te vrlo hladno.

Do kraja tjedna na moru

Na Jadranu već u srijedu južina i kiša, potkraj četvrtka te tijekom petka izražena, lokalno će opet pasti više od 50 litara po metru četvornom. Za vikend sunčano, bura te ponovno hladno, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari