POVUČEN IZ PRODAJE

Zbog TikTok izazova dječak preminuo, djevojčice u bolnici. Pojeli najljući čips na svijetu

Foto: Unsplash

Čips s ljutom papričicom postao je trend na TikToku nakon što su mnoga djeca i mladi isprobali izazov u kojem je cilj pojesti što više čipsa, bez tekućine. Dvije djevojčice su zbog izazova završile u bolnici, a jedan dječak iz SAD-a je preminuo

Čips koji je postao viralan na TikToku jer je iznimno ljut, povučen je iz prodaje zbog više slučajeva iritacije kože i sluznice, mučnine i povraćanja ili problema s disanjem, piše Fenix Magazin..

Dvije djevojčice (13) i (14) iz Njemačke, hospitalizirane su nakon okušavanja u ‘Hot Chip Challenge-u’, gdje je cilj pojesti što više čipsa i ne popiti vodu. Na TikToku i Instagramu brojna djeca i mladi sudjelovali su tom izazovu, koji je postao trend.

Čips je toliko ljut, kada jedete, morate nositi gumene rukavice kako biste se zaštitili. U nekim slučajevima djeca i mladi su završili u bolnici zbog konzumacije čipsa, zbog ekstremno visoke razine kapsaicina, tvari iz čili papričica. Prema proizvođaču, riječ je o najljućem čipsu na svijetu.

Svatko tko želi kupiti iznimno ljudi čips mora imati najmanje 18 godina.

Savezni institut za procjenu rizika (BfR) upozorio je protiv takvih testova hrabrosti u rujnu. U nekim slučajevima konzumacija je već dovela do hitnih medicinskih poziva, objasnio je BfR u vezi s “Hot Chip Challenge-om”.

Zbog ovog izazova je nedavno preminuo 14-godišnjak u SAD-u nakon čega je proizvođač zatražio od trgovaca diljem SAD-a da prestanu prodavati njihov proizvod, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari