KAKO DO GOTOVINE?

Video | Zbog uvođenja eura, broj bankomata ograničen: U pomoć stiže aplikacija, evo kako će funkcionirati

Aplikacija ne obuhvaća samo veće gradove, nego i manje te se posebna pažnja pridala manjim mjestima. Građanima će aplikacija biti dostupna i na mobitelu

Novi izazov bit će snalaženje s eurima koji od Nove godine postaju službena valuta. Broj bankomata koji će isplaćivati novac cijeli mjesec je ograničen, a sutra kreće aplikacija o dostupnosti bankomata. RTL Danas donosi kako će se građani njome moći služiti.

RTL-ova Petra Mlačić razgovarala je sa savjetnikom za odnose s javnošću Hrvatske udruge banaka Ivanom Hrvojem Maljkovićem.

Svi ćemo moći ući u aplikaciju i vidjeti koji bankomat ne radi.

“Tijekom prosinca je započela ta prilagodba bankomatske mreže da bismo od 1. siječnja imali 2700 bankomata koji će isplaćivati eure”, kazao je.

Aplikacija je unutar stranice Hrvatska udruga banaka.

“Ta aplikacija će od sutra biti dostupna na našim stranicama dakle bankomati.hub.hr i sve banke će na svojim stranicama proslijediti građana na ovu kartu. Možemo vidjeti sve dostupne bankomate na današnji dan, kada kliknemo na određenu lokaciju tako se ti bankomati po pojedinim mjestima proširuju. Na dnevnoj bazi se bankomati ažuriraju i taj dan kada gledate aplikaciju ti bankomati su spremni za isplatu gotovine”, objašnjava Maljković.

Aplikacija ne obuhvaća samo veće gradove, nego i manje te se posebna pažnja pridala manjim mjestima.

Građanima će aplikacija biti dostupna i na mobitelu.

“Ne treba ništa posebno skidati, treba samo upisati bankomati.hub.hr i sve je spremno”, kazao je, izvještava Petra Mlačić za RTL Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari