SMRZAVANJE DO KOSTIJU

Zimska oluja kuca na vrata: Veliki val arktičke hladnoće stiže u Europu, a najgore će biti na…

Foto: Georgi Kyurpanov/Unsplash

Dok će temperature na zapadu ostati gotovo normalne, arktička hladnoća ojačat će diljem istočne Europe, posebice na Balkanu, tijekom nedjelje i ponedjeljka kada se očekuju prilično hladna jutra

Pravi zimski val i značajne količine arktičke hladnoće kreću se prema istočnoj, središnjoj te jugoistočnoj Europi. Najhladnije će biti tijekom vikenda te početkom sljedećega tjedna na jugu Europe gdje će se nad Balkanom nadviti snažna zimska oluja koja će donijeti veće količine snijega, piše Severe Weather Europe.

Hladna fronta koja dolazi s Arktika stići će prvo do Grčke, a zatim će ojačati prema Bugarskoj, Rumunjskoj, Moldaviji i Ukrajini sa subote na nedjelju gdje će pasti veća količina snijega.

Veća količina snijega

Moglo bi pasti i oko pola metra snijega u 36 do 48 sati, a uz snijeg će puhati i snažan vjetar. Dok će temperature na zapadu ostati gotovo normalne, arktička hladnoća ojačat će diljem istočne Europe, posebice na Balkanu, tijekom nedjelje i ponedjeljka kada se očekuju prilično hladna jutra.

Pad tlaka dovest će do intenzivne mećave u jugoistočnoj Rumunjskoj i većem dijelu Moldavije te južne Ukrajine. Snježna oluja proširit će se na Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju te Bugarsku, a past će od 30 do 50 centimetara snijega, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari