PLAĆAO 100 KN NAJMA

Žinić o životu u državnoj kući: ”Sve će se razjasniti jer nema ništa sumnjivo; Tu sam potpuno legalno…”

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić već 25 godina živi s obitelji u državnoj kući u Glini za koju je u imovinskoj kartici naveo da ju je stekao darovnim ugovorom te je za život u toj kući do 2008. godine navodno plaćao minimalan najam u iznosu od 100 kuna, a nakon toga u njoj posljednjih 12 godina živi bez plaćanja najma. 24 sata je u međuvremenu otkrio da Žinić u svojoj imovinskoj kartici nije prijavio imanje u Glini na kojem je vlasnik trećine.

U jutrošnjoj emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” Ivo Žinić komentirao kako je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno i, kako kaže, posve legalno te da vjeruje kako će se ubrzo sve razjasniti jer “nema ništa sumnjivo”.

“Uz sve ove probleme s potresom kuća je postala glavna tema. Ja se u ovoj kući nalazim od oslobođenja grada, gdje smo kao i preko 2000 drugih obitelji dobili kuću na korištenje, a kasnije dobili mogućnost da kao hrvatski branitelj dobijem tu kuću u darovanje. Slijedom okolnosti, promjenom zakona i pravila, to se nije dogodilo i sad sam se našao u neprilici”, rekao je sisačko-moslavački župan u emisiji.

Također, naglasio je da se u kući nalazi legalno.

“U tih 25 godina dobio sam jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu. Ja se u ovoj kući nalazim potpuno legalno. Kao i u aferi s obnovom, tako će se i ovo razjasniti jer nema ništa sumnjivo. Nisam dobio nikakvo negativno rješenje. U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline. Ugovor o darovanju kuće prošao je DORH koje je dalo pozitivno rješenje, ja ne znam što se dogodilo”, zaključio je Žinić, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari