ISTO JE PROŠAO I ZDRAVKO

Zoran Mamić priveden u Međugorju; Sudac odlučuje hoće li ga izručiti Hrvatskoj!

Photo:Marin Tironi/PIXSELL

SIPA privela Zorana Mamića za kojim je raspirana međunarodna tjeralica

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jutros je privela Zorana Mamića za kojim je zagrebački Interpol raspisao međunarodnu tjeralicu nakon što je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora zbog izvlačenja novca iz nogometnog kluba Dinamo, javlja Klix.ba.

Iako iz SIPA-e nisu mogli komentirati ovaj slučaj, Klix.ba doznaje da je Mamić priveden jutros u Međugorju i da je već na putu za Sud BiH gdje će mu biti održano ročište.

Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi ekstradikcijski sudac trebao utvrditi koje dokumente posjeduje. Ako ima vrijedeće dokumente o posjedovanju bosanskohercegovačkog državljanstva, Mamić neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.

Identična situacija kao kod Zdravka

Da je Hrvatska raspisala tjeralicu za osobom koja nema državljanstvo BiH, slučaj bi išao prema Ministarstvu pravde BiH i Republika Hrvatska bi tada imala rok od 40 dana da BiH dostavi potrebnu dokumentaciju za ekstradiciju hrvatskog državljanina te bi ministar pravde Bosne i Hercegovine donio odluku o izručenju.

Identičnu proceduru prošao je njegov brat Zdravko koji je također proglašen bjeguncem od hrvatskog pravosuđa i koji je utočište pronašao u BiH, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari