VELIK DAN

Župan Zlatko Komadina na otvorenju dionice AC Cerovlje – Lupoglav

Dionica autoceste Cerovlje – Lupoglav otvorena je danas u punom profilu. Dionica je duga 13 kilometara, a vrijednost projekta iznosila je 550 milijuna kuna. Izgrađena je u dvije godine i osam mjeseci, odnosno četiri mjeseca prije roka, unatoč pandemiji, ali i zahtijevnosti same dionice. U gradnji je sudjelovalo stotinjak strojeva i preko tisuću radnika, a uključivala je šest novih objekata, te čak 1,3 kilometara vijadukata.

„Ovo je veliki dan za Istarsku županiju“, istaknuo je Župan Zlatko Komadina. „U ovom trenutku se buši druga cijev, a predstoji izgradnja dvije trake do Matulja. Kako je rečeno, ugovorena je imovinsko pravna priprema i unatoč zahtijevnosti tog procesa, optimistično očekujemo početak gradnje 2024. godine. Spajanje Istarskog Ispilona na mrežu hrvatskih autocesta predstavljat će cjelovito rješenje s kojim svi možemo biti zadovoljni“, zaključio je župan.

Otvoranje punog profila dionice autoceste Cerovlje – Lupoglav utjecat će na bolju povezanosti, te rasteretiti promet, posebice u turističkoj sezoni. Naime, prosječni godišnji promet na dionici premašuje 10.000 vozila dnevno, dok je ljeti u pitanju i više od 15.000 vozila.

Na svečanom otvorenju koje je održano na novom odmorištu PUO Rebri prisustvovali su premijer Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župani Boris Miletić i Zlatko Komadina, gradonačelnici i načelnici s područja Istarske županije te domaćini,predstavnici BINA Istre.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari