HOĆE LI BITI RIJEČKOG KARNEVALA?

Riječki karneval i dalje se planira; Dr. Mićović: ‘Zbog okupljanja mogli bi imati još jedan epidemiološki udar’

23.2.2020., Rijeka - Medjunarodna karnevalska povorka kruna je karnevalskih svecanosti na Kvarneru, pa i sire. Natjecanje u mastovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuca maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva. Otkako je u organizaciji Turisticke zajednice grada Rijeke prvi put odrzan 1982. godine, obnovljeni Rijecki karneval u najboljem je svjetlu nastavio visestoljetnu tradiciju maskaranja u primorskim krajevima Hrvatske i uzdignuo Grad na Rjecini medu najznacajnije europske karnevalske gradove. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ravnatelj županijskog NZJZ-a kaže kako organizatori ne bi trebali očekivati na povratak na ‘staro’ normalno i karneval kakav je nekad bio

Karnevalska povorka u Rijeci, koja bi trebala biti 27. veljače, zasad nije otkazana, no stručnjaci iz zdravstva upozoravaju da treba biti oprezan zbog omikrona.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije prof. dr. Vladimir Mićović vrlo jasno kaže da organizatori, sudionici i posjetitelji riječkog karnevala ove godine ne bi trebali očekivati povratak na »staro normalno«, donosi Novi list.

“Kad bi se karneval odvijao na način kako se odvijao u godinama prije pandemije koronavirusa, ove bi godine to predstavljalo dodatni udar na ionako nezavidnu epidemiološku situaciju. Smatram da bi takvo okupljanje sigurno predstavljalo velik rizik i otvorilo mogućnost da doživimo još jedan epidemijski udar” upozorava dr. Mićović.

Dodaje kako  Županijski stožer civilne zaštite razmišlja u tom smjeru.

“Mjere moramo uvesti sada jer cirkulira visokozarazna varijanta koronavirusa. Rast broja pacijenata u bolnicama zasad možda nije toliko snažan, no prema zakonu velikih brojeva, povećanje broja hospitalizacija je neminovno”, rekao je.

Nastavio je kako maškarana događanja i karneval u takvoj situaciji nemaju smisla jer se radi o velikim okupljanjima, no da o strožim mjerama ne bi govorio samo u kontekstu karnevala, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari