POTPISANA SURADNJA

Galerija | Ekonomski fakultet u Rijeci započeo znanstveno-razvojnu suradnju s Državnim zavodom za statistiku

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Državni zavod za statistiku potpisali su Sporazum o znanstveno-razvojnoj suradnji čime fakultet nastavlja pozitivnu praksu jačanja suradnje s institucijama na područjima od zajedničkog interesa kroz istraživanja i provođenja projekata od strateške važnosti za naše područje, ali i širu regiju.

Kako je naveo dekan Ekonomskog fakulteta Saša Drezgić, Sporazum je nastavak suradnje između Ekonomskog fakulteta i Državnog zavoda za statistiku koja je trajna, jer samo kroz fakultetske obrazovne programe puno je proizašlo diploma i doktorskih radova koji su povezani s Državnim zavodom za statistiku.

„Mi kao fakultet smo lideri lokalnog i regionalnog razvoja. Puno smo surađivali sa središnjim državnim tijelima, posebno s Ministarstvom regionalnog razvoja, posebno sa županijama i s gradovima, gdje smo kontinuirano koristili podatke Zavoda za statistiku“, naveo je dekan Drezgić.

Ravnateljica Državnog zavoda za statistiku, Lidija Brković, izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem Sporazuma koji je značajan iskorak, prvi takav s jednom znanstveno-obrazovnom institucijom.

Županija, iako nije potpisnik Sporazuma, podržava njegovo potpisivanje jer, kako je kazao pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu Krešimir Parat, kroz ovu suradnju imat će koristi svi u javnome sektoru u smislu osiguravanja dodatnih podataka, i na kraju, boljeg formuliranja javnih politika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari