50-AK KILOGRAMA MESA

Bizarna krađa u Pazinu, sve se dogodilo brzo: ‘Nikada nisam čuo da se vozilo ukralo, još s mesom…’

Ukraden je automobil u kojem se nalazilo meso divljači, a sve se dogodilo na brzinu i zbog nepažnje vlasnika

Lopov je jednostavno otvorio vrata, sjeo u automobil i nestao u manje od 60 sekundi. U autu s njim i 50-ak kilograma mesa divljači i drugih životinja.

Automobil je otuđen ispred garaže u jednoj pazinskoj ulici. Kako neslužbeno doznajemo, bio je otključan i unutar njega nalazili su se ključevi.

Neopreznom vlasniku automobila prouzročena je šteta od nekoliko tisuća kuna. Susjede ove prometne pazinske ulice iznenadila je ta bizarna krađa.

“Nikad nisam čuo ja da se auto ukralo, još s mesom”, kaže Luciano.

Iako se u manjim sredinama uvijek živjelo opuštenije, došlo je vrijeme, kažu Pazinjani, kad trebaju biti znatno oprezniji.

“U današnje vrijeme se svašta događa, dakle nema više one slobode kao što je bilo nekad. Mogao si ostaviti otvoren auto, mogao si ostaviti otvorena vrata od stana, mogao si svašta nešto bez straha da će ti netko nešto uzet. Danas to više ne možete”, kazao je Mirko.

“Nekad nismo, ali sada sve – i kuću, i vrata od kuće i garaže, sve. Prije je to sve bilo puno opuštenije”, dodaje Luciano.

Policija još uvijek utvrđuje okolnosti krađe. I upozorava.

“Koristimo priliku i savjetujemo građanima da, ukoliko napuštaju svoje vozilo, da poduzmu odgovarajuće mjere u cilju njegove zaštite, znači potrebno je zatvoriti prozore, vrata, zaključati automobil – bez obzira koliko ćete kratko biti odsutni”, kazala je glasnogovornica PU istarske, Suzana Sokač.

Jer i najmanji trenutak nepažnje može vas skupo stajati, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari