IZBJEGAVAO SUĐENJE

Crkvenjaku koji je godinama mučio i silovao vlastite pse će se suditi u odsutnosti

Foto/screenshot: Index/HBK/YouTube

Općinski kazneni sud u Zagrebu odlučio je da će se crkvenjaku Ivoru Ivaniševiću, optuženom da je godinama seksualno zlostavljao psa suditi u odsutnosti.

21. rujna nastupa zastara u tom slučaju, a sud je odlučio da će se crkvenjaku suditi u odsutnosti budući da je godinama bjegunac od hrvatskog pravosuđa, piše Index.

Podsjetimo, Ivanišević bi, prema optužbama, izgladnjivao pse, a potom bi im nakon silovanja za nagradu davao hranu i vodu. Sve je to snimao i dokumentirao na stotine CD-ova i DVD-ova, koje je policija pronašla u njegovu stanu. Ivor Ivanišević, optužen da je godinama fizički zlostavljao svoje pse, a kujicu i šest godina silovao, danas radi u Europskom parlamentu i već šest godina uspješno izbjegava suđenje u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Općinski kazneni sud je za njim raspisao tjeralicu nakon što se nije pojavio na sudu 16. ožujka.

Bivši član Vijeća za ekumenizam HBK

Podsjećamo, radi se o Ivoru Ivaniševiću, nekadašnjem članu Vijeća za ekumenizam Hrvatske biskupske konferencije, koji je suđenje izbjegavao pravdajući se depresijom i PTSP-om.

Ivanišević je uhvaćen u velikom lovu na pedofile, a tražio je da se javnost isključi sa suđenja, što mu je isprva i odobreno, ali to rješenje je uskoro ukinuto, pa javnost ima pravo saznati sve gnjusne detalje optužnice i čuti kako se Ivanišević brani, ako suđenje ikada započne.

No ono što je dosad poznato je da je Ivanišević preko interneta slao slike pasa u seksualnim pozama s muškarcima i fotografije spolnih organa. U jednom od brojnih mailova opisao je kako je sa psima pokušao ostvariti sado-mazo odnos. Slike je slao čak i s e-mail adrese svoje tvrtke registrirane za grafički dizajn, pa istražiteljima nije bilo teško otkriti njegov identitet. U pretresu njegova stana pronađeno je 111 DVD-ova i CD-ova zanimljivih istražiteljima, a oduzete su mu i memorijske kartice te mobiteli.

“Kujica je uginula, bila je potpuno razvaljena od silovanja”

Rodezijski goniči, koje je po optužnici seksualno zlostavljao, smješteni su u Dumovec, ali kujica je vrlo brzo uginula od ozljeda koje joj je nanio.

“Kujica je uginula ubrzo nakon dolaska u sklonište. Bila je potpuno razvaljena od silovanja. Mužjak je još živ. U Dumovcu je”, doznali smo nedavno od aktivista za zaštitu životinja koji su skrbili za pse oduzete Ivaniševiću.

Tvrdio da je sklonište u Dumovcu krivo za loše stanje pasa

Ivaniševića se optužnicom tereti da je pse zlostavljao punih šest godina te da je kujici koju je silovao hranu i vodu davao tek nakon što bi zadovoljio svoj spolne sklonosti. Tako je ona zapravo bila dresirana za silovanje i prihvaćala ga je bez branjenja. Zapravo je siroti pas mogao birati između silovanje ili trajne gladi, žeđi i batina.

Ivanišević se na ispitivanju branio šutnjom, dok je krivnju za loše stanje pasa pokušao svaliti na sklonište u Dumovcu, tvrdeći da su oni krivi jer nisu kod kujice prepoznali lažnu trudnoću i kožne alergije, pa je valjda zbog toga kujica uginula.

Što radi u Europskom parlamentu?

Dok tužiteljstvo traži da ga se osudi na godinu dana zatvora zbog zlostavljanja životinja, pri čemu je, kako smo naveli, od ozljeda jedna kujica i uginula u azilu za pse u Dumovcu, Ivanišević dane provodi u Bruxellesu. Zaposlenik je Europskog parlamenta.

“Radi u Direktoratu za financije, u Odjelu za obračunavanje dnevnica i putnih troškova zaposlenika Europskog parlamenta. Priča se da živi na nekoj farmi”, rekao je krajem 2019. za Index jedan zaposlenik EP-a, koji je zamolio za anonimnost.

Sud je bio naložio i da ga vještaci ispitaju i da provjere je li uopće raspravno sposoban. Čovjeka koji je evidentno sposoban raditi u srcu europske birokracije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari