HOROR U MAKEDONIJI

Detalji otmice: Vanju su zaskočili ispred ulaza u zgradu, vezali, stavili u vreću i ubacili u prtljažnik auta

Foto: Facebook/Велибор Манев/ZORICA GJORCEVSKA

Istragom je utvrđeno da je Vanja oteta vozilom ispred kuće, a navodno je istog dana oko 10 sati ubijena pištoljem. U otmici je sudjelovao Vanjin otac. Dojavio je otmičarima kada će djevojčica izaći iz zgrade

Poznati su novi detalji stravičnog zločina koji je potresao Makedoniju. Otac ubijene Vanje sudjelovao je u otmici. Dojavio je otmičarima kada će djevojčica izaći iz zgrade. Maloljetnu Vanju otmičari su zgrabili na ulazu, vezali je, stavili u vreću te ubacili u prtljažnik automobila. Sve te užasne detalje ubojstva maloljetnice ispričao je na pressici ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

Motiv za zločin je koristoljublje, kazao je.

“Jedna osoba je u dogovoru i sa znanjem člana obitelji organizirala izvršenje kaznenog djela, kako bi od majke iznudila novac da bi u budućnosti svi uključeni imali materijalnu korist”, izjavio je Spasovski.

Podsjetimo, Vanja Gjorčevska (14), koja je nestala u jutarnjim satima prošlog ponedjeljka, jučer je pronađena mrtva u okolici Skopja.

Istragom je utvrđeno da je Vanja oteta vozilom ispred kuće, a navodno je istog dana oko 10 sati ubijena pištoljem.

U otmici je korišteno vozilo frizera Panča Žeževskog (74), čije je tijelo pronađeno u okolici Velesa. Sumnja se kako su oba zločina počinile iste osobe, piše 360stepeni.mk

Pančo ranije nije imao konakt s Vanjom, no “zbog neraščišćenih odnosa s jednim od osumnjičenih, njegovo vozilo je oduzeto i korišteno u izvršenju kaznenog djela, a zatim je pronađeno spaljeno”, rekao je Spasovski.

Glavni organizator Ljupčo Paleski-Palčo je u bijegu, iako su neki mediji naveli da je uhićen u Hrvatskoj. Glavni skopski tužitelj Gavril Bubevski nagovijestio je da će nakon otvaranja istrage za Paleskim biti raspisana međunarodna tjeralica.

Tri osobe, Velibor Manev, Vlatko Keshishev i Bore Videvski priznali su svoju umiješanost u otmicu i ubojstvo. Bili su u bliskim odnosima s Palevskim preko manje radikalne “Stranke prava” te su ranije na Facebook profilima dijelili zajedničke fotografije.

Šef skopskog tužiteljstva Gavril Bubevski naznačio je da se protiv njih vodi postupak za tri zločina, uključujući i za ubojstvo, prenosi skopje1., piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari