ISPOVIJEST OCA MINISTRA BUTKOVIĆA: ‘Nisu tražili zlatninu, očito im je sef bio jedini cilj’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U kući je bilo još vrijednih stvari, no lopovi ih nisu ni takli. Očito im je sef bio jedini cilj

“Policija radi svoj posao i vjerujem da će ih naći. Ali, u stvari, kada bolje razmislim, možda i ne bih volio da ih se pronađe. Strah me je da bi to mogli biti neki domaći, a kako onda poslije živjeti s tim ljudima? To je malo mjesto, svi sve znaju”, ispričao je za Jutarnji list poznati novljanski ugostitelj Srećko Butković, otac ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića,

U njegovu kuću su u noći s četvrtka na petak provalili za sada nepoznati počinitelji i ukrali sef s nekih 40-ak tisuća eura.

“Ukraden novac svakako fali, vjerojatno su ga već potrošili i nikad ga neću vidjeti, ali ja radim cijeli život i zaradit ću ga opet. Najgora je ta spoznaja da je netko bio u našoj kući, da nismo sigurni. Znate, naša kuća je na osami. Nije lako, povrijeđena je naša intima”, kaže Butković.

Kaže da je ukradeni novac bio jednim dijelom ušteđevina, a jednim promet koji je držao u sefu prije nego bi ga odnio u banku.

On i njegova supruga Emilija Mandukić Butković, u noći kada se dogodila pljačka, vratili su se zajedno s posla. Konoba je, inače, udaljena oko kilometra od njihove kuće u Povilama.

“Kao i inače, supruga je odmah otišla u garažu kako bi oprala krpe od ribe, jer imamo riblji restoran. Ja sam primijetio da su vrata od kuće otključana i još sam mislio supruzi reći da kako je zaboravila zaključati vrata? Ona ulazi i primijeti da je tepih zgužvan i komadiće zida po podu. I govori: ‘Pa mi smo opljačkani!'”prisjeća se Srećko Butković kobne večeri.

Provalnici su, kaže, ušli kroz prozor.

“Prvo smo pomislili, kako su uspjeli otključati vrata, da možda imaju rezervni ključ. Vjerojatno su me pratili, možda i neko vrijeme, jer su točno znali po što su došli. Sef nije na vidljivom mjestu, on je u zidu iza trosjeda. Nakon što su razbili zid, vratili su kauč da se ne bi primijetilo. Po podu je bilo kamenje i žbuka.”

U kući je bilo još vrijednih stvari, no lopovi ih nisu ni takli. Očito im je sef bio jedini cilj.

“Pa na prozoru preko kojeg su ušli bilo je složeno oko dvije tisuće kuna na računima, što je supruga pripremila za platiti režij. Nisu tražili zlatninu, nisu dirali slike. Izašli su kroz ulazna vrata koja se izvana zaključavaju”, govori.

“Samog sebe krivim što nisam postavio kamere i alarm. To je obiteljska starina koju sam uredio da bismo imali svoju oazu na osami. Kada se ovako nešto dogodi, dođe mi da je prodam i da odemo negdje drugdje. Strašan je osjećaj kada nisi siguran u svojem domu”, zaključuje Srećko Butković.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari