KAZNENO PRIJAVLJEN

‘Laka lova’: Mladi Krčanin (21) na internetu oglasio da daje kredite građanima. ‘Navukla’ se 37-godišnjakinja

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Osumnjičeni 21-godišnjak je na društvenoj mreži objavio lažni oglas za povoljan kredit te zbog prijevare 37-godišnjakinje “zaradio” kaznenu prijavu

Krčka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela prijevare.

“Osumnjičenik je tijekom prosinca prošle godine objavio oglas na jednoj od društvenih mreža o povoljnom i brzom ostvarenju kredita u vrijednosti od oko 10 000 eura. Kada se na taj oglas javila 37-godišnja hrvatska državljanka, pisanim porukama ju je zatražio da putem aplikacije na određen broj računa uplati oko 600 eura za navodnu obradu kredita. Nakon uplate aplikaciju je blokirao i prestao komunicirati s oštećenom osobom koja je potom cjelokupan događaj prijavila policiji.”, izvijestilisuiz PU primorsko-goranske.

Pod sumnjom u počinjenje navedene prijevare, 21-godišnjak je po završetku istraživanja kazno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Opisanim događajem još jednom upozoravamo građane da budu vrlo oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama, kao i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtvom kaznenog djela.

Nerealni oglasi za ostvarenje povoljnijih kupnji ili kredita u ovom slučaju nego u bankama i drugim novčarskim institucijama upućuju na laž i moguće počinjenje kaznenog djela. Zato je važno kod takvih i sličnih oglasa provjeriti sve okolnosti te u slučaju sumnje na prijevaru ili neku drugu kažnjivu radnju, događaj prijaviti policiji na broj 192!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari