Majka ‘psiha iz Dramlja’: ‘Nešto je trulo u Hrvatskoj, žalit ćemo se sudu za ljudska prava ako treba’

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Majka ubojice kaže kako je njezinom sinu stanje sve lošije

Na jednu od najvećih zatvorskih kazni ikad izrečenih u Rijeci osuđen je u petak Dino Kulišek (25) iz Dramlja, odgovoran za stravičan zločin u zgradi u crikveničkoj Ulici kralja Tomislava u srpnju 2014. godine, ubojstvo 22-godišnjeg Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke, tada 19-godišnje Meriem Demo, kojima je nožem zadao ukupno 60-ak ubodnih i reznih rana.

Kazna od 38 godina izrečena Kulišeku identična je presudi riječkog Županijskog suda iz lipnja prošle godine, koju je proljetos ukinuo Vrhovni sud i slučaj vratio na ponovno suđenje. No, ni jučerašnja presuda nije pravomoćna, a Kulišek ima pravo na dvije žalbe.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vijeće riječkog Županijskog suda i na ponovljenom suđenju je prihvatilo mišljenje onih psihijatrijskih vještaka koji smatraju da je Kulišek bio ubrojiv u vrijeme jezivog zločina, dok je neprihvatljivim ocijenjen jedini nalaz o neubrojivosti optuženika, onaj Psihijatrijske bolnice Vrapče.

“Žrtve su molile okrivljenika da ih ne ubije, trpjele su teške boli i teško patile, a smrt Ivana Jagodića nije bila trenutna. Njega je ubo čak 42 puta, te mu zadao još jednu ranu na ruci. Iskazao je osobitu okrutnost”, podvukao je sudac Vučkov, a vijeće smatra da je jedini motiv da nožem nasrne na Meriem Demo, koja je dobila i ubode u vrat dok je ležala praveći se mrtvom, bilo prikrivanje ubojstva njenog dečka, što dodatno ukazuje da je bio svjestan što radi.

“Ništa mog sina neće vratiti, ni jedna kazna. Da li je ovo primjerena kazna? Mislim da je sudac odlučio pravilno. Međutim, čeka nas još žalbeni postupak na Vrhovnom sudu, tako da ova presuda danas za mene nema neko veliko značenje. Nadam se da će Vrhovni sud uzeti u obzir sve ono što je sudac proveo, ono što je Vrhovni sud naložio, i da će na tragu toga prihvatiti ovu presudu”, izjavila je za Novi list nakon objave presude Crikveničanka Jadranka Volarić, majka ubijenog Ivana Jagodića.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“Moj sin je okrutno, zvjerski otet od mene, nema tih godina zatvora koje mogu nadoknaditi gubitak njegovog života, ali sam zadovoljna u smislu poruke koja je, u svijetu u kojem živimo, po drugi put prenesena svima onima koji se odluče na, ne daj Bože, ovakav zločin, da im neće proći”, zaključila je majka žrtve ubojstva, koja je odavala dojam da je se jako dojmila objavljena presuda.

“Što mislim o presudi? Nešto je trulo u državi Hrvatskoj. Nisam očekivala ovakvu presudu. Znam istinu, znam što je bilo. Vidimo u kakvom je stanju Dino, to se vidi iz aviona. Molim Boga da on izdrži psihički sudski proces, stanje mu je sve lošije. Žalit ćemo se na presudu, ako treba ići ćemo i do Suda za ljudska prava u Strasbourgu,” rekla je nakon objave presude Sandra Kulišek, majka osuđenog, koja drži da se riječki sud nije držao naputaka Vrhovnog suda.
Vijesti.hr

VIDEO DANA: