OKOLNOSTI SE ISTRAŽUJU

Mrtav muškarac pronađen u šumi; Bio je okrivljen da je zapalio vikendicu bivšeg glavnog državnog odvjetnika

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Milan Bulat (55), drugookrivljeni za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog u srijedu ujutro pronađen je mrtav u šumi nedaleko od Našica, a prema informacijama Jutarnjeg lista, sumnja se da je počinio samoubojstvo. Pokraj njega je, naime, pronađen pištolj.

Očevidom koji je obavila očevidna ekipa PU osječko-baranjske rukovodila je zamjenica Općinskog državnog odvjetnika koja je naložila obdukciju tijela.

“Jutros u 7,46 primili smo dojavu da je 55-godišnji hrvatski državljanin pronađen mrtav. Očevid je obavila očevidna ekipa zajedno sa zamjenicom ODO koja je naložila obdukciju”, potvrdio je Jutarnjem listu Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske, ne otkrivajući identitet pronađene osobe.

Bulatu se skupa s još petero optuženih za palež vikendice Ortynskog sudilo na Županijskom sudu u Osijeku još od listopada 2019., kada je on kao drugooptuženi jedini priznao krivnju za kazneno djelo, ali kako je rekao “ne onako kako se navodi u optužnici”.

Vikendica Radovana i Radmile Ortynski u Postirama na Braču zapaljena je 1.4.2017. godine. No, akcija je pošla po zlu uslijed eksplozije u kojoj je Bulat zadobio višestruke opekline po tijelu, zbog čega je, kako navodi USKOK, uslijedila akcija njegova spašavanja i izvlačenja sa Brača u čemu su sudjelovali ostali optuženici. Bulat je vrlo brzo prebačen u BiH, gdje se liječio u više gradova, a što je, prema optužnici, financirao Baković, a onda je nakon nekoliko mjeseci prebačen u Njemačku.

Policija ih je uhitila u svibnju 2018. u sklopu akcije kodnog imena ‘lignja’, a branitelji i optuženi tvrde da nije bilo nikakvog zločinačkog udruživanja te da protiv optuženika nema nikakvih dokaza, pišu Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari