USPJEŠNA ZDRUŽENA AKCIJA

Njemica se izgubila na području Ičića, pronašli ju opatijski policajci i vatrogasci

Ilustracija: Igor Kralj/Pixsell

Potragu za nestalom 44-godišnjakinjom organizirali su policijski službenici u suradnji s vatrogascima JVP Opatija koji su je nakon par sati traganja i pronašli u šumskom području Ičića

Jučer je na području Ičića sretno završena potraga za nestalom 44-godišnjom njemačkom državljankom. Riječ je o turistici iz kampa koja se noć prije udaljila u nepoznatom smjeru bez da se javila članovima obitelji.

Prijavu o nestanku policija je zaprimila oko 9 sati te je promptno organiziran tim za potragu u kojemu su osim službenika opatijske policije sudjelovali i pripadnici interventne policije, kao i tri vatrogasca JVP Opatija.

Oni su pretraživali područje oko kampa i šumski dio Ičića gdje je za tri sata potrage jedan vatrogasac u usjeku šumskog predjela i pronašao nestalu Nijemicu.

“Djelatnici Hitne medicinske pomoći su se također odazvali pozivu policije i pripravni čekali 44-godišnjakinju te joj odmah po pronalasku pružili medicinsku pomoć. Ona nije bila ozlijeđena, međutim, vrlo uplašena, malaksala i rastresena jer je provela noć u šumi sama bez vode i orijentacije za povratkom u kamp, a kako nije ponijela mobilni telefon, nije nikoga ni mogla kontaktirati.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Još jednom je u praksi na terenu pokazana izvrsna koordinacija pripadnika interventnih službi te je ujedno i poruka svim građanima, a posebno turistima, kako je Hrvatska sigurna turistička destinacija u kojoj djeluju izuzetni i predani profesionalci.

“Čestitamo i zahvaljujemo svim kolegama na najbolji mogući način odrađenoj intervenciji. Ovom prilikom također i pozivamo turiste, planinare i druge građane kojima predstavlja izazov hodati i penjati se po nepoznatim šumskim područjima da se u takve aktivnosti ne upuštaju sami i bez potrebne opreme, mobilnog telefona ili vode, kako se ne bi našli u sličnoj ili za njih još težoj, pogubnoj situaciji.”, poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari