NOVI DETALJI SA SETA UŽASA

Oružarka koja je Baldwinu donijela napunjeni pištolj ima tek 24 godine; Kći je dobro poznatog čovjeka u Hollywoodu!

Foto: Twitter

Hannah Gutierrez Reed (24) kći je poznatog holivudskog oružara Thella Reeda, koji ju je za taj posao obučavao cijeli njezin život

I dalje se istražuju okolnosti koje su dovele do neizrecive tragedije na filmskom setu koja je jučer šokirala svijet.

Holivudski glumac Alec Baldwin nehotice je usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, pucajući iz pištolja koji je trebao biti tek filmski rekvizit, piše Net.hr. 

Ali, tko je zvijezdi uopće dao napunjeni pištolj, u kojemu, kako se pokazalo, nipošto nisu bili ćorci, nego pravi metci?! Daily Mail danas je otkrio njihov identitet.

Oružarka ima samo 24 godine

U policijskim dokumentima stoji kako je oružarka Hannah Gutierrez Reed u kolicima na setu ostavila tri pištolja koja su trebala poslužiti kao rekviziti, dok je asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu ne znajući da je napunjen pravim metcima.

“Hladan pištolj”, viknuo je Halls ekipi prije nego što je započelo snimanje filma “Rust”, a to je značilo da je pištolj siguran za ispaljivanje za potrebe snimanja.

Samo nekoliko sekundi kasnije, Baldwin je ispalio iz pištolja pravi metak, koji je usmrtio snimateljicu i ranio redatelja. Koristio je pištolj iz serije Colt, piše Daily Mail.

VIDEO DANA:

Hannah Gutierrez Reed (24) kći je poznatog holivudskog oružara Thella Reeda, koji ju je za taj posao obučavao cijeli njezin život, što je i ona sama otkrila u jednom intervjuu.

Nije provedena istraga o sigurnosti

Mlađahna Hannah prije “Rusta” već je radila na filmu u kojem je glavnu ulogu imao Nicolas Cage.

“Skoro nisam prihvatila posao jer nisam znala jesam li spremna za to, ali onda sam shvatila da mi sve lagano ide”, rekla je prošlog mjeseca u intervjuu. Dave Halls također na filmovima radi već neko vrijeme. Protiv njih zasad nije podignuta optužnica.

Objavljeno je i kako je više snimateljskih ekipa proteklih tjedana napustilo set filma “Rust” u znak prosvjeda zbog radnih uvjeta. Snimatelji i njihovi pomoćnici bili su ogorčeni uvjetima rada na niskobudžetnom filmu: žalili su se na preduge sate koje su provodili na snimanju, preduga putovanja do seta, kao i male plaće.

Jedan od članova ekipe sa seta, koji je zbog svega bio vrlo uznemiren, naglasio je kako je trebala biti provedena istraga o sigurnosti, no to nije učinjeno. Istaknuo je i kako nije bilo garancije da se nezgoda s oružjem neće ponoviti te dodao da su na setu radili pod pritiskom i da su ih stalno požurivali. Neimenovani izvor kazao je LA Timesu kako je poslao poruku voditelju produkcije u kojoj izražava zabrinutost zbog slučajnih ispaljenja metaka iz pištolja, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari